Kozinci z visoko zmago nad Dolane

Na tekmi 18. kroga 1.B Državne rokometne lige so Kozinci gostili RK Dol TKI Hrastnik v Modri dvorani Hrpelje. Tekma se je pričela bolj ali manj izenačeno, a so Primorci hitro pokazali premoč. Ko so prvi polčas končali s 4 goli naskoka, so se Dolani skušali približati. To jim ni uspelo za dolgo, saj so Kozinci pojačali tempo in srečanje zaključili z visokim vodstvom.


Ekipi sta bili prvih nekaj minut prvega polčasa izenačeni, potem pa so domačini  pričeli povečevati vodstvo.  V 21. minuti so že ustvarili prednost 4 golov (11 : 7).  Takšno prednost so držali vse do konca prvega polčasa, ko so z rezultatom 15 : 11 odšli na odmor.

V drugem delu srečanja so se Dolani skušali približati in uspeli znižati razliko na samo 2 gola zaostanka (18 : 16). Kasneje pa so domači rokometaši pričeli z bolj dinamično in organizirano igro ter se hitro pričeli oddaljevati od nasprotnikov (22 : 16). Sledila je minuta odmora za varovance Gregorja Peska. Na prizorišče so se vrnili bolj zbrani. Gašper Zupanc in Gašper Zobarič sta za goste priskrbela 2 zaporedna gola v istem napadu in svojo ekipo nekoliko približala domačinom, ki so v danem trenutku zahtevali timeout. Tudi tokrat sta sledila dva gola v istem napadu za domače.

V nadaljevanju so Primorci le še stopnjevali tempo in se v 53. minuti oddaljili že za 7 golov  (27 : 20). Verjetnosti, da se igra obrne gostom v prid so bile majhne. Vprašanje je bilo le, s kakšnim rezultatom se bo zaključil obračun. Kozici niso popuščali in iz tekme odšli z visoko zmago (31 : 25).
Najboljši strelci so bili Sandi Muminović (12), Jan Sivka (7),  Hasan Ikanović (6), Žan Nadarevič (6)
Najuspešnejši branilec je bil Džan Bekrić (42%)
FOTO: FB RK Jadran
Komentarji