Škofljica še naprej diha za ovratnik Ljubljančanom

V 18. krogu 1. B lige sta se pomerila Škofljica in Moškanjci-Gorišnica. Po izenačenem prvem delu tekme, so domačini nato le strli odpor gostov in osvojili dve točki. S tem še naprej ostajajo na 2. mestu, zgolj točko za vodilno Ljubljano.


ŠRD Škofljica : RD Moškanjci-Gorišnica 29:23 (12:12)
Juš Rot 9, Dolinšek Kogoj 4; Hrupič 10, Šandor 6

Pri gostih je izvrstno obračun odprl vratar Filip Ranfl, ki je v uvodnih 5 minutah zbral 4 obrambe. Kljub temu njegovi soigralci kakšne večje razlike niso uspeli napraviti. Po 10 minutah so namreč bili v minimalni prednosti (4:5).

Izenačen in enakovreden boj se je nato nadaljeval vse do odmora, na katerega sta ekipi odšli poravnani (12:12). Pri Škofljici je drugi del tekme razigrano odprl Juš Rot, ki je v taboru domačih zbral največ zadetkov. Pri gostih je bil razpoložen Denis Hrupič, sicer najboljši strelec obračuna.

Neverjeten niz zadetkov Rota je domače odlepil na 5 golov prednosti (17:12). Škofljičani so nato le še stopnjevali svoje vodstvo, ki je v 46. minuti naraslo že na 8 zadetkov (23:15). Štajerci so se sicer 5 minut pred koncem tekme približali na 3 gole zaostanka (24:21), toda Škofljica je uspela zadržati svojo prednost.

Končni izid je tako znašal 29:23, vratarski dvoboj pa je na koncu pripadel Domnu Lipužiču, ki je zbral 15 obramb in bil 43 % uspešen. Gostujoči vratar vpisal 12 obramb z 40 % uspešnostjo.

Foto: ŠRD Škofljica/Facebook

Komentarji