KRIM: 7 mladih, 5 novih in staroselke, ki v bistvu to niso

Zasedba RK Krim Mercator je pred sezono doživela precej sprememb. Na predsedniški stolček je sedel Iztok Verdnik, predstavnik generalnega pokrovitelja, mesto športne direktorice je prevzela Deja Ivanović.


Še večje spremembe pa so na igralnih položajih. Ob peterici okrepitev iz tujine – avtrijski vratarki Antoniji Mamić, srbski krilni rokometašici Ani Kojić, in specialistkam za igro od daleč Hrvatici Nives Klobučar, Slovakinji Marianni Rebičovi in Nizozemki Harmi van Kreij, lahko med okrepitve prištejemo še povratnico na šestmetrski črti Manco Jurič.

Še bolj pestra, s sedmimi imeni verjetno celo najbolj v celotni zgodovini Krima, je četa mladih Tigric, ki po izkušnje prihaja iz mlajših selekcij. Hana Gjerek, Iza Bon Brzin, Tija Gomilar Zickero, Ema Abina, Laura Cerovak, Tjaša Polajnar Vešligaj in Valentina Klemenčič so sprejele izjemno zahteven izziv, preskok iz mladinskega v vrhunski rokomet na najvišji ravni.

Poseben izziv tako čaka tudi vse “staroselke”. Prva med enakimi, s kapetanskim nazivom in dodatno nalogo sezono začenja Polona Barič, ki ji bo pomagala še Alja Varagić. Nina Zulić, Nataša Ljepoja, Maja Vojnovič, Nina Žabjek in Hana Vučko so le nekaj starejše od novink, a v tej sezoni se tudi od njih pričakuje najkvalitetnejša igra.

Krim Mercator bo v tej sezoni igral na treh področjih. Poleg vseh domačink tekmovanj bo seveda v ospredju 25. zaporedna sezona v Delo EHF Ligi prvakinj, veljavo pa očitno znova pridobiva regionalna liga, v kateri bo v tej sezoni sodelovalo kar osem ekip iz vseh držav nekdanje skupne države.

 

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Glede na to, da smo ekipo precej prevetrili, smo se s strokovnim vodstvom odločili, da za kapetanko izberemo Polono Barič, saj verjamem, da je, glede na njene karakteristike prava izbira za to nalogo. Priprave smo začeli v Ljubljani in jih nadaljevali v Zrečah, osvojili smo Memorial Vinka Kandije in z ruskim Rostov-Donom opravili trening kamp in se z njimi dobro kosali. Čez dva dni pa nas je nadigral Siofok in videli smo lahko, kaj nam še manjka. V naslednjih dneh bomo gostovali v Zagrebu, kjer nas čakata zadnji pripravljalni tekmi. Sledil bo superpokal, ki ga seveda moramo osvojiti, pred reprezentančnim tednom pa še dva turnirja regionalne lige. Ker pa nismo tu le zato, da treniramo, ampak dosežemo določen rezultat je moja velika želja, znova usmerjena v to, da se uvrstimo v glavni del Lige prvakinj.”

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
” Za nami je mesec dni priprav, med katerimi seveda nikoli ni enostavno. Naš osnovni cilj je bil, da se z novinkami čimprej povežemo in mislim, da smo to na igrišču in izven njega kar dobro opravile. Najbolj pomemben del je, da se čimbolje uigrano, naredili smo veliko dobrega, še vedno pa nas čaka veliko trdega dela. Pohvaliti je potrebno mlade igralke, da so vsem treningom kos, se borijo in zelo pridno trenirajo. Želim si da bi bilo tako tudi v prihodnje, da čimprej pridejo prve tekme in seveda zmage.”

Deja Ivanovič, športna direktorica Krima Mercatorja:
“Pred nami je nova sezona, ki prinaša nove izzive in nove cilje. Klub bo tudi v prihodnje strmel k napredku, razvoju mladih igralk in željeni stabilizaciji poslovanja, za kar so najbolj zaslužni naši sponzorji, ki smo jim izredno hvaležni. Še posebej veseli, da so naše dobro delo opazili tudi novi sponzorji in trudili se bomo, da bomo ostali zaupanja vredni sponzoriranec. Poudarjam, da je ekipa mlada, a cilji ostajajo – osvojitev vseh domačih lovorik in napredovanje v glavni del Lige prvakinj. Cilj je tudi dokončana finančna stabilizacija, ki bo prinesla stabilnost kluba in nam prinesla veter v krila za prihodnje sezone, v katerih si želimo bazo, ki smo jo razvili še nadgraditi in privabiti kakovostne posameznice, ki so že bile del našega kluba in strmeli k še višjim in najvišjim ciljem.”

Fotogalerijo predstavitve si lahko ogledate na Krimovi spletni strani.

Komentarji