Krimovke presenetile in se z zmago poslovile od evropske sezone na Kodeljevem

Rokometešice Krim Mercatorja so na zadnji evropski tekmi v sezoni poskrbele za presenečenje in ugnale romunsko Bukarešto. Romunski velikan, ki je stalni član zaključnega turnirja najboljših ekip Evrope, je podcenjeval zasedbo Krima, kar so domačinke znale izkoristiti in dosegle zasluženo zmago.


Tigrice so razen ob začetnih 0 : 1 vodile skozi celotno srečanje. V izenačenem prvem polčasu razlika ni hotela narasti na +3, ob koncu polčasa pa so Krimovke z golom Sare Ristovske prišle do prednosti 12 : 11.

V drugem delu pa so domačinke prikazale izjemno igro. Ob odlično razpoloženi kapetanki Miši Marinček Ribežl in učinkovitosti v napadu so Krimovke po neverjetnem preobratu povedle z 19 : 12. Zaradi odlične igre domačink je bila klop Bukarešte v prvih desetih minutah drugega dela primorana izkoristiti obe minuti odmora. 

Po posvetovanju s trenerjem je gostujoča ekipa zaigrala nekoliko bolje in se ni predala. Romunke so se Krimovkam približale in napovedale infarktno končnico. V zadnjih minutah tekme so se Krimovke zbrale in zadržale žogo v svoji posesti. Po zvoku sirene so se zmage zasluženo veselile domače rokometašice, ki so tekmo dobile z 23 : 22. V kriznih trenutkih svoje ekipe je pobudo prevzela Tjaša Stanko, ki je zadela 8-krat.

5. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
sobota, 2. marec 2019, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : CSM BUCURESTI 23:22 (12:11)
Krim Mercator: Mavsar 4, Krsnik 1, Vojnović, Barič 4 (3), Stanko 8, Marinček Ribežl, Zulić 1, Pandžić, Tsakalou 4, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederiy, Ristovska 1.

Bucuresti: Ion, Udristoiu, Radičević 1, Curea 9 (2), Bazaliu, Lazović 5, Omoregie 3, Marin, Constantinescu, Manea 1, Ungureanu, Hagman, Cvijić 3, Grubišić.

FOTO: Facebook

Komentarji