Krimovke se z Nemčije vračajo (le) s točko

Po napetem obračunu z nemškim Bietigheimom so Krimovke na gostovanju odnesle (le) točko. Tekma se je odločala v zadnjih sekundah, ne ene ne druge niso znale izkoristiti zaključnih žog za zmago. Tisto največjo Nemk je v zadnjih trenutkih sijajno ubranila Jovana Risović, ki je zbrala neverjetnih 17 obramb. Končni rezultat se je ustavil pri 22:22. 


Tekma se je začela precej izenačeno, ekipi sta se iz zadetka v zadetek izmenjavali v vodstvu. Tigrice so zadnjič izenačile na 6:6, nato pa se je v napadu ustavilo. Z delnim izidom 6:1 so Nemke dobrih pet minut pred koncem prišle na zavidljivo prednost petih zadetkov. Ljubljančanke so do konca prvega dela le uspele znižati zaostanek, ki je bil ob pisku sirene popolnoma enak kot na prvem srečanju v Ljubljani (14:10), kjer je Krim na koncu slavil. Razlika bi bila lahko še večja, če v vratih ljubljanskih rokometašic ne bi bilo izjemno razpoložene Jovane Risović.

V drugem polčasu se je razigrala Nataša Ljepoja, ki je s tremi zadetki v uvodnih minutah odškrtnila zaostanek in zadela za 16:14. S krila je nato po hitrem protinapadu zadela še Maja Svetik. Zgolj še minimalna prednost je bila dovolj, da so se trenerju Bietigheima Marcusu Gaugischu zatresle hlače, ki je posredoval z minuto odmora. Ta je bila dovolj, da je spodkopal nalet Ljubljančank, Nemke pa so znova ušle na +3 (20:17). Svoje varovanke je z urgentnim sestankom streznil tudi Uroš Bregar. Risovićeva je znova nagnala strah v kosti nemških strelk, Valentina Klemenčić pa je izenačila na 20:20.

Po izsiljeni (šesti) sedemmetrovki so Krimovke deset minut pred koncem le prišle do zasluženega vodstva (21:22). Po seriji zgrešenih strelov in napakah v napadu obeh ekip, so pa domačinke le izenačile in napeta končnica je postala neizogibna. V zadnjih petnajstih minutah srečanja sta padla le dva zadetka. Tako ene kot druge so v zaključku podlegle živcem in niso uspele kapitalizirati v napadih za vodstvo. Zaključno žogo so v samem epilogu le dobile Ljubljančanke, a izgubile žogo. Nemke so se v zadnjih sekundah pognale v odločilni protinapad a je stoprocentno priložnost za zmago ubranila sijajna Jovana Risović.

 

Foto: www.alesfevzer.com

Komentarji