Krimovke so postale pokalne prvakinje

Krimovke so v dvorani Hardek osvojile svoj 27. naslov pokalnih prvakinj. Celjanke so osvojile srebro in Žalčanke bron. 


Ljubljančanke so se v finalnem delu Pokala Slovenije borile s Celjankami, ki so prikazale lepo igro, a je žal bilo to premalo za osvojitev naslova (več o tekmi tukaj).

 

Tjaša Stanko, rokometašica Krima Mercatorja: “Čestitke naši ekipi za prvo lovoriko v tej sezoni! Vemo, da je celjska zasedba dobra, tekmice so se borile. Mi smo pokazali, da smo boljši.”

Miša Marinček, trenerka Z’dežele: “V dosedanjem delu sezone smo prikazali odlične igre. Za razliko od predlani, ko nam jo je zagodla epidemija koronavirusa, smo se letos lahko dokazovali tudi na finalnem turnirju. Želeli smo si uvrstitve v finale in to nam je zasluženo uspelo. Proti ekipi, ki se je nedavno uvrstila med najboljših osem v Evropi in ima od nas najmanj 10-krat višji proračun, smo želeli prikazati častno in dostojanstveno igro. Mislim, da nam je zlasti v prvem polčasu to uspelo. Dekleta so se borila, za kar si zaslužijo čestitke. Tekma je bila gledljiva, dvorana pa lepo zapolnjena. Čestitke tudi organizatorjem za uspešno pripravljen turnir. Mi smo svoj cilj v pokalnem tekmovanju dosegli, sedaj pa se vračamo na nastope v končnici državnega prvenstva.”

ŽRK Z’DEŽELE : RK KRIM MERCATOR  21:33 (11:17)
Pišek 6, Strnad 5; Krpež Šlezak 10, Gros 7

 

Za bron so se borile favorizirana ekipa Ptuja in Žalčanke, ki so z popolnoma  drugačno igro kot prejšnji dan pokazale, da zmorejo in si tako priigrale 3. mesto (več o tekmi tukaj).

 

Laura Cerovak, rokometašica RK Zelene doline Žalec: “Slabšo polfinalno predstavo proti Celjankam smo prespale in nanjo pozabile. Rekle smo si, da je nedelja nov dan. Na tekmi za tretje mesto smo pokazale, kaj znamo in kaj smo trenirale celo sezono. Z lepo igro smo zasluženo zmagale.”

Matej Bračič, trener ŽRK Ptuj: “Morda smo pregoreli v preveliki želji. Nekoliko se je poznala tudi iztrošenost po polfinalni tekmi. Na njej smo pokazali največ, česar smo sposobni, na tekmi za tretje mesto pa na žalost nismo bili pravi in nismo. Manjkale so obrambe vratark. Toda naša dekleta so zmagovalke že s tem, da so se uvrstile na finalni turnir, za kar jim čestitam.”

ŽRK PTUJ : RK ZELENE DOLINE ŽALEC  28:31(15:13)
Cerovak 12, Robida 6; Kolenko 16, Rukelj, Krasnič 4

 

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji