Krka in Sviš brez zmagovalca

V zadnji tekmi 7. kroga lige za obstanek sta se v Novomeški dvorani Marofa na ponovitvi polfinalnega poklane obračuna pomerili ekipi MRK Krka in RK Sviš Ivančna Gorica. Ivanjčani so se poizkušali Krkašem oddolžiti za poraz pred tednom dni.


Zaspan začetek tekme, saj smo prvi gol na tekmi dočakali šele v 4. minuti srečanja. Prva polovica prvega polčasa je minila v igri gol za gol. Prvič si je katera izmed ekipa priigrala lepšo prednost v 16. minuti , ko so Ivanjčani po golu Luke Zafrana povedli s tremi zadetki prednosti (7:10). Domačini so hitro odgovorili in s štirimi zaporedni zadetki povedli za gol (11:10). Do konca polčasa se je spremenil le še klub, ki je na odmor odšel s prednostjo in tega so po golu Domna Koširja s 14:15 dobili gostje iz Ivančne Gorice.

V drugem polčasu pa repriza prvega polčasa. Izenačena tekma veliko menjavanja ekip v vodstvu. Rokometaši Krke so v 42. minuti tekmi prvič na tekmi po golu Tilna Kukmana povedli z 2 zadetkoma prednosti (22:20). Domačini so prednost dveh golov držali do 57. minute. Nato pa so gostje s tremi zaporednimi zadetki v zadnji minuti tekmi celo povedli z 30:31. Veselje Ivanjčanom pa je z golom v izdihljajih tekme pokvaril domači igralec Dino Rašo. Tekma se je tako končala brez zmagovalca z rezultatom 31:31.

Pri domačih rokometaših je bil z 8 zadetki strelsko najbolj razpoložen Klemen Matko. S 5 goli se mu je najbolj uspel približati Grega Okleščen. Pri gostih pa je z 10 zadetki izstopal Luka Zafran, s 4 goli sta mu sledila Matej Košir ter Domen Košir.

KRKA : SVIŠ IVANČNA GORICA  31:31 (14:15)
Matko 8, Okleščen 5; Zafran 10, Košir M. in Košir D. 4

Foto: MRK Krka

Komentarji