Lahko kateri izmed Slovencev osvoji SEHA ligo?

Včeraj se je s tekmo med Vojvodino in Nexe Našicami začela nova sezona lige SEHA. Ta bo v letošnji sezoni potekala po novem sistemu. Ekipe bodo razdeljene v 2 skupini po 6 klubov. V obeh skupinah bomo imeli kar nekaj slovenskih predstavnikov.


Včeraj sta se na prvi tekmi pomerila srbska Vojvodina in hrvaški Nexe. Ekipa Nexe iz Našic, kjer barve brani tudi slovenski legionar Saša Barišić-Jaman, je uvodno tekmo nove sezono izgubila. Srbska Vojvodina je bila boljša z rezultatom 29:23 (13:11). Barišić-Jaman je za Hrvaško ekipo dosegel 1 zadetek.

Po novem formatu bo skupinski del potekal od začetka septembra pa vse tja do decembra. Nato se prvi dve ekipi iz skupin zagotovijo mesto direktno v četrtfinalu, medtem, ko si bodo preostale ekipe mesto med najboljših še zagotoviti. Finalni turnir je predviden za prvi vikend v aprilu.

Tudi letos bo v ligi nastopilo nekaj novih klubov. To so Metaloplastika Šabac, Motor Zaporožje in prvič v zgodovini neevropska ekipa in sicer Univerza Peking. Rokometaši iz glavnega mesta Kitajske imajo na klopi zveneče rokometno ime. Vodil jih bo Vlado Šola. Šola je s hrvaško izbrano vrsto osvojil 2 zlati medalji. Eno na olimpijskih igral leta 2004 v Atenah, drugo leto prej na svetovnem prvenstvu na Portugalskem. Tej zbirki je dodal še 2 srebrni odličji iz svetovnih prvenstvu in sicer leta 1995 na Islandiji in 10 let kasneje, torej leta 2005 v Tuniziji. Kitajski predstavniki bodo svoje tekme igrali v Zagrebu.

Naslov prvaka bodo branili rokometaši Vardarja potem, ko se v lanskem finalu ugnali ekipo PPD Zagreb, ki jo vodi Branko Tamše.

SKUPINA A:

RK Vardar Skopje (Domen Sikošek Pelko, Staš Skube)

RK NEXE Našice (Saša Barišić-Jaman)

Tatran Prešov (Januš Lapajne, Nino Grzentič)

RK Vojvodina

Motor Zaporožje

Univerza Peking

SKUPINA B:

RK Zagreb (Branko Tamše; Aleks Vlah, Darko Stojnić, Gašper Hrastnik?)

Meškov Brest (Simon Razgor, Jaka Malus)

Eurofarm Rabotnik (Anže Ratajec)

Metaloplastika Šabac

Telekom Veszprem (Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Dragan Gajić)

Spartak Moskva

Foto: SEHA – Gazprom League /FB

Komentarji