Pričenja se 1. liga NLB! Jutri uvod v Slovenj Gradcu

Po malce več kot treh mesecih premora se na rokometno sceno vrača 1. liga NLB! Za uvod v sezono 2019/2020 bosta poskrbela novinec in tretjeuvrščeni klub pretekle sezone. RK Slovenj Gradec 2011 bo jutri ob 19. uri gostil RD Riko Ribnico. 


V Slovenj Gradcu so navijači že nemalokrat dokazali, da mesto diha z rokometom. Tribune so bile polne že v 1. B ligi, tako da lahko letos prav vsako tekmo pričakujemo dvorano, ki bo pokala po šivih. Že v lanski sezoni so jih spremljali zvesti navijači Orli, ki bodo letos še številčnejši.

KAKŠNO EKIPO BO IMEL SLOVENJ GRADEC?

Slovenj Gradec se je pred pričetkom sezone okrepil s temi novimi rokometaši (Filip Banfro, Aleksandar Glendža in Uroš Štumfl), zapustila sta jih pa Žan Šol, ki bo kariero nadaljeval v velenjskem Gorenju in Franci Poklič.

KAKŠNO EKIPO BO IMELA RIBNICA?

Ribničani pa med poletjem niso prav veliko kadrovali. Ekipa ostaja skoraj enaka kot lani. Edini, ki se je ekipi na novo pridružil je Andraž Ilc, domačin, ki prihaja iz mladinskega pogona Ribničanov. V smeri odhodov pa sta se zgodila dva – Jaka Glavan je šel na kaljenje ligo nižje k MRK Ljubljana, medtem ko je Grega Košmrlj zaključil svojo rokometno kariero.

Poleg omenjenih prihodov in odhodov pa je nov član RD Riko Ribnica postal tudi Uroš Milićević, ki prihaja iz MRK Ljubljana, a so se pri Ribnici odločili, da ga za letošnjo sezono posodijo nazaj v Ljubljano, kjer bo pridobival prepotrebne izkušnje pod mentorstvom izvrstnega trenerja Bojana Čotarja. 

1. KROG LIGE NLB

sreda, 4. 9. 2019
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RD RIKO RIBNICA (ob 19.00)

petek, 6. 9. 2019
RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ (19.00)

sobota, 7. 9. 2019
RD BUTAN PLIN IZOLA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (18.00)
MRD DOBOVA – RD KOPER (19.00)
MRK KRKA – RK MARIBOR BRANIK (19.00)
RD URBANSCAPE LOKA – RK GORENJE VELENJE (20.00)

 

Komentarji