Predstavitev ekipe: RK Slovenj Gradec 2011

Drugi novinec v elitni prvoligaški konkurenci je RK Slovenj Gradec 2011. Slovenjgradčani so lani osvojili 1. B s točko prednosti pred Izolo. Slovenj Gradec se v elitno rokometno druščino vrača po sezoni 2016/2017.


Glavnina ekipe, katero je lani sredi sezono prevzel Sebastjan Sovič, ostaja ista. Nekaj novih-starih obrazov je v Slovenj Gradec vendarle prišlo. Najodmevnejša okrepitev je zagotovo trener vratarjev. To nalogo bo prevzel izkušeni bivši slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof. Škof bo lahko s svojimi izkušnjami pomagal ne samo vratarjem, temveč celotni ekipi.

LE TRDO IN VESTNO DELO PRINESE ŽELJEN REZULTAT

“V lanski sezoni smo bili nagrajeni za dobre predstave in se tako uvrstili v prvo slovensko rokometno ligo. Vsi se zavedamo, da je to stopnička višje in da bo potrebno še več truda in odrekanja, vendar vsi z nestrpnostjo pričakujemo začetek nove sezone,” je o pričakovanjih pred novo sezono dejal kapetan Klemen Kresnik.

Optimističen, a hkrati skromen s cilji je pred novo sezono tudi trener Sebastjan Sovič: “Čaka nas težka in izzivov polna rokometna sezona! Naš glavni cilj bo obstanek med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Zavedamo se, da bo pot do tega strma in polna ovir. Ekipa je mlada in ambiciozna. Moramo biti homogeni in optimistični, ko bo težko, ter skromni in delavni, ko bo lepo. Le trdo in vestno delo vsakega posameznika v klubu nam lahko prinese željen rezultat.”

VZDUŠJE JE ODLIČNO, DELAVNO

Kresnik je povedal nekaj tudi o tem, kako potekajo priprave in kakšno je vzdušje v ekipi: ” Prvi del priprav  je bil bolj namenjen fizični pripravi in vzdržljivosti. Naslednji teden smo odšli na priprave  v Fieso, kjer prihaja čas za uigravanje in taktične zamisli strokovnega dela naše ekipe.  Že lani se je videlo, da je v ekipi odlično vzdušje in medsebojna povezanost, kar smo prikazali tudi na igrišču. Letošnjo sezono so prišli tudi novi člani ekipe, ki pa so se tudi zelo dobro vključili v ekipo.”

“Priprave potekajo po načrtih. Treniramo v Slovenj Gradcu, za tri dni pa smo skočili na Kope in opravili večji sklop treningov telesne priprave. V naslednjem tednu smo se za štiri dni odpravili v Fieso, kjer je bil poudarek na uigravanju ekipe. Vzdušje v ekipi je odlično, delavno! Fantje na treningih kažejo veliko vnemo in željo po napredku. Garajo iz dneva v dan. Prav pripravljalno obdobje je osnova za nadaljnji potek sezone,zato si želim čim manj poškodb,” je s stanjem v ekipi zadovoljen Sovič.

EKIPA ZA SEZONO 2019/2020

Ime in priimek Pozicija Letnica rojstva Državljanstvo
Domen Ošlovnik Vratar 1990 SLO
Valentino Soldo Vratar 1993 SLO
Jaroš Bulovič Levo krilo 1998 SLO
Rok Cvetko Srednji zunanji 1996 SLO
Andrej Yankovskyy Srednji zunanji 2001 SLO
Klemen Kresnik Desni zunanji 1988 SLO
Žan Jagodič Desni zunanji/desno krilo 1998 SLO
Kenan Pajt Desno krilo 1998 SLO
Uroš Štalekar Desno krilo 1998 SLO
Žiga Lesjak Krožni napadalec 1990 SLO
David Šiljeg Krožni napadalec 1997 SLO
Jan Tajnik Krožni napadalec 1997 SLO
Rok Krevs Krožni napadalec 1993 SLO
Aljaž Lampret Levi zunanji 2001 SLO
Aleksandar Glendža Levi zunanji 1995 ČRG
Uroš Štumpfl Desno krilo 1994 SLO
Tilen Grobelnik Levo krilo 1998 SLO
Alen Skledar Vratar 2001 SLO
Alen Veršovnik Levo krilo 2000 SLO
Filip Banfro Desni zunanji 1998 SLO
Nejc Humek Vratar 1991 SLO
Aljoša Yankovskyy Levi zunanji 1998 SLO

PRIHODI:

Uroš Štumpfl (Maribor Branik)
Aleksandar Glendža (Partizan, SRB)
Filip Banfro (Gorenje Velenje)

ODHODI:

Franci Poklič
Žan Šol
(Gorenje Velenje)

Foto: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji