Lahko kateri izmed Slovencev osvoji svetovno krono?

V Savdski Arabiji se danes začenja svetovno klubsko prvenstvo. Turnir, ki mu rečejo tudi Super Globe, bo na sporedu znova po devetih letih. Prvenstvo bo imelo tokrat tudi slovensko noto, saj se bodo za svetovno krono borili štirje legionarji.


Prvi izmed štirih Slovencev bo na parket stopil Miha Zarabec. Zarabec član Kiela je ob 15:15 začel tekmo osmine finala proti ekipi Sydney (AVS). V koliker se ekipa THW Kiel uvrsti v četrtfinale, jih tam čaka obračun proti afriškemu prvaku Egipčanski ekipi Zamalek.

Svoje bosta z evropskimi klubskimi prvaki ekipo Vardarja poizkušala doprinesti tudi Staš Skube in Domen Sikošek Pelko. Omenjena igralca, ki sta v osmini finala prosta tako prva tekma čaka šele jutri. Pomerila se bosta z boljšim iz dvoboja med domačo ekipo Al Mudhar in New Yorkom (ZDA).

Zadnji izmed slovenske falange na svetovnem klubskem prvenstvu je Jure Dolenec. Član Barcelone (katera je Super Globe osvojila že dvakrat), se bo jutri v četrtfinalu pomeril z prvakom Azije, katarsko ekipo Al Duhail.

IHF SUPER GLOBE (Savdska Arabija):

Torek, 27. avgusta, ob 15.15:
THW Kiel (Miha Zarabec) – Sydney

Sreda, 28. avgusta, ob 13.30:
THW Kiel/Sydney – Zamalek SC

Ob 16.20:

Barcelona (Jure Dolenec) – Al-Duhail

Ob 19.00:
RK Vardar (Domen Sikošek Pelko, Staš Skube) – Al Mudhhar/New York

Foto: THW Kiel

Komentarji