Imamo tudi rezultate tekmovanja mladih ZA ŽENSKE

Po objavljenih rezultatih v tekmovanju mladih za moške ekipe, so na RZS pripravili tudi razpredelnico oziroma razvrstitev ženskih ekip. Presenečenj ni, na vrhu so Krimovke. Olimpija zaseda drugo mesto, takoj za njimi – zgolj za točko zaostanka – pa so Žalčanke.


Deklice RK Krim Mercator so bile v dveh kategorijah državne prvakinje (SDB in mladinke), medaljo pa so osvojile še v kategoriji MDA (3. mesto) in SDA (2. mesto). Malce slabše, a še vedno zelo dobre, so bile deklice tigric v kategoriji MDB (10. mesto od 21 ekip) in kadetinj (7. mesto od 22 ekip). Tigrice pa so imele tudi dve “B ekipi” in sicer pri MDB in MDA, kjer so igralke zasedle 13. in 9. mesto v državi – no, pa tudi “C ekipo” so imele v konkurenci MDB, s katero so se uvrstile na 16. mesto.

Drugouvrščena RK Olimpija, kjer so pred sezono imeli izredno veliko dilemo, je državni naslov slavila v kategoriji SDA, kadetinje so bile 2. v državi, medtem ko so mladinke za las zgrešile medaljo in končale na 4. mestu.

Ostale uvrstitve RK Olimpija: MDB – 7. mesto, MDA – 13. mesto, SDB – 8. mesto

IZJEMNO MALO JIH IMA VSE KATEGORIJE

Če primerjamo z moško lestvico, kjer ima v tekmovanju mladih najmanj eno ekipo prijavljeno kar 12 klubov, se pri ženski konkurenci številka precej zmanjša. Številka je kar malce bizarna – 4 klubi so v sezoni 2019/2020 imeli prijavljene vse selekcije v tekmovanju mladih (RK Krim Mercator, RK Olimpija, RK Zelene Doline Žalec in ŠD Jadran Bluemarine). 

Sicer je res, da je v ženski konkurenci skupno število ekip manjše kot v moški (ženske – 35 ekip, moški – 48 ekip), a vseeno je razlika med številom klubov z vsemi selekcijami očitna in zagotovo ni zanemarljiva.

ZA TISTE, KI IMAJO RADI MATEMATIKO

Skupno je bilo možno doseči 108 točk. Krimove “A ekipe” so jih dosegle 91 in tako  osvojile 1. mesto. Njihove tekmice iz drugega konca Ljubljane so dosegle 80 točk, medtem ko so jih tretjeuvrščene Žalčanke na svoj konto nabrale 79. Ostale ekipe pa krepko zaostajajo – na 4. mestu je ŽRK Velenje s 56 točkami, sledi jim ŽRD Litija s točko manj, za njimi pa so ŽURD Koper, ki imajo 54 točk. ŠD Jadran Bluemarine so zasedle končno 7. mesto, kljub temu, da so imeli v tekmovanju mladih vse selekcije.

 

FOTO: Matic Klanšek Velej

Komentarji