Le en polčas ni bil dovolj za presenečenje v Dobovi

Dobovčani so v 13.krogu državnega prvenstva gosili ekipo Rika Ribnice. V prvem medsebojnem obračunu so zanesljivo zmagali Ribničani. Tudi tokrat večjih presenečenj nismo videli. Ribničani so v drugem polčasu uspešno nadigrali domačo ekipo in zasluženo slavili.


Tekmo v Dobovi so presenetljivo odlično odprli domači rokometaši in si že v 5.minuti tekme uspeli priigrati prednost treh zadetkov, 4 : 1. Z agresivnim pristopom v obrambi in z natančno izpeljanimi akcijami so uspešno držali svojo rezultatsko prednost vse do 10.minute tekme, ko je gostom uspelo izenačiti, 5 : 5. Vendar pa Dobovčanov to ni zmedlo. Še naprej so nadaljevali svoj tempo igre in bili vse do 20.minute v rahli rezultatski prednosti. Nato pa smo videli rahel padec domače ekipe. Gostje so utrujenost domačih rokometašev dobro izkoristili in si uspeli do konca polčasa priigrati tri zadetke prednosti. Ob polčasu je bil rezultat 15 : 18.

Drugi polčas je bil popolnoma na strani gostujoče ekipe. Ribničani so si po treh zaporednih zadetkih do 37.minute tekme uspeli priigrati že šest zadetkov prednosti, 17 : 23. Napake na strani domače ekipe so se kar vrstile, nenatančen pri izvajanju 7-metrovke pa je bil tudi Domen Novak. Domači niso več našli pravega načina, da bi strli natančne in prodorne Ribničane. V 44.minuti je bil zaostanek že tako visok, osem zadetkov, da so so Dobovčani praktično že vdali. Ribničani so svojo prednost do koca tekme še povišali. Končni rezultat je bil 24 : 34.

Pri domačih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Marko Sintič, 5-krat je zadel Matevž Kunst. Pri gostih pa sta bila z osmimi zadetki najbolj natančna Risto Vujačić in Jan Pucelj.

Dobovčani imajo sedaj dobrih štirinajst dni premora, saj so tekmo 14.kroga proti ekipi Velenja že odigrali. Ribničani pa bodo v naslednjem krogu gostili ekipo Kopra.

MRD Dobova : RD Riko Ribnica 24 : 34(15 : 18)

MRD Dobova: Dular 2, Markušić 4, Rožman, Leben, Kučič 1, Polutnik, Humek, Bura 2, Zsvodnik 1, Mladkovič, Krnc 1, Šušnjara 1, Kunst 5, Sintič 6(1), Hotko, Novak 1

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 1(5)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 4, Horvat 1, Vujačić 8, Žagar 1, Knavs, Ranisavljević, Pahulje, Nosan 4, Klarič, Kovačič 3, Pucelj 8, Tomšič 2(1), Setnikar 3, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 1(3)

Foto: MRD Dobova

Komentarji