Trebanjci strli Ormožane

V Veliki Nedelji sta se pomerila domača ekipa Jeruzalem Ormoža in gostje iz Trebnjega. V prvem medsebojnem obračunu sezone so bili v domači osnovnošolski dvorani v Trebnjem boljši domači rokometaši, vredno pa je tu še omeniti, da so bili do sedaj Ormožani za Trebanjce v gosteh neugoden nasprotnik. Po dolgih letih je končno uspelo Trebanjcem v gosteh premagati Ormožane.


Tekma v Veliki Nedelji se je začela zelo izenačeno. Ekipi sta si izmenjavali gole, v rahli rezultatski prednosti so bili v začetku polčasa domači rokometaši, v drugem delu pa gostujoči. V drugem delu polčasa se je odlično izkazal tudi gostujoči vratar Žiga Urbič. S hitrimi protinapadi so Trebanjci v 28.minuti tekme uspeli povesti za dva zadetka. Prednost so uspešno držali do konca polčasa. Ob polčasu je bil rezultat 13 : 15.

Drugi polčas so odlično odprli gostje in si že v 40.minuti tekme uspeli priigrati pet zadetkov prednosti. Domači starteg Saša Praprotnik je bil primoran vzeti minuto odmora in zbistriti svoje varovance. Vendar pa je to dobro izkoristil tudi gostujoči trener Benjamin Teraš. Trebanjci so še naprej nadigravali Ormožane in si do 50.minute tekme priigrali prednost že šestih zadetkov. Kljub nekaterim napakam na trebanjski strani, Ormožani gostov niso več uspeli uloviti. V 59.minuti so se jim sicer uspeli približati na zadetek, ampak Trebanjci niso popustili. Končni rezultat je bil 26 : 28.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen Rok Žuran, Bojan Čudič je zadel 6-krat. Pri gostih sta po šest zadetkov dala Anže Dobavičnik in Gal Cirar.

Ormožane v naslednjem krogu čaka gostovanje v Dolanki, Trebanjci pa bodo gostili novomeško Krko.

RK Jeruzalem Ormož : RK Trimo Trebnje 26 : 28 (13 : 15)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi, Šoštarič 4, Čudič 6(5), Žuran 7, Horvat, Hebar 2, Šulek T., Kocbek 1, Balent, Kosi 2, Ozmec 4, Mesarić, Toplak, Ciglar, Fergola

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 5(5)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 3, Seferović 2, Dobovičnik 6, Hasić, Kotar Matic 3, Kotar Miha 1, Kotar Marko 1, Udovič 4, Sašek, Redek, Brana, Bojanić 1, Grbič, Grandovec 1, Cirar 6(3), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

Foto: FB/RK Trimo Trebnje

Komentarji