V Podnu slavili Celjani

V Podnu sta se pomerila domača ekipa RD Urbanscape Loke in gostje Celja Pivovarne Laško. V prvem medsebojnem obračunu so v Zlatorogu zanesljivo slavili domači rokometaše, tudi tokrat v Podnu ni bilo nič drugače. Sicer so se Škofjeločani uspešno upirali, ampak je na koncu odtehtala izkušenost celjske ekipe.


Tekmo so odlično odprli celjski rokometaši in si do 13.minute tekme uspeli priigrati že šest zadetkov prednosti, 3 : 9. Že v samem začetku tekme je bil domači strateg Robert Beguš primoran vzeti minuto odmora. Vendar pa so gostje nadaljevali svoj tempo igre. Domači ekipi se je uspelo približati na zgolj tri zadetke zaostanka. Na odmor so prav tako s tremi zadetki prednosti odšli gostujoči rokometaši, 14 : 17.

V drugem polčasu so se nekoliko prebudili domači rokometaši. V 45.minuti so se Celjanom uspeli približati na zgolj zadetek zaostanka, 23 : 24, pet minut kasneje, pa jim je uspelo tudi izenačiti, 26 : 26. Hitro je ukrepal gostujoči trener Tomaž Ocvirk. Do konca tekme so Škofjeločani svoj zaostanek uspeli držati na minimalni razliki, ampak žal premalo, da bi strli izkušene Celjane. Tekma v Podnu se je končala s slavjem gostujoče ekipe, 28 : 30.

Pri domačih je bil s petimi zadetki najbolj natančen Alen Šibanc, po 4-krat so zadeli Matija Vrbinc, Grega Jamnik, Andrej Bergant in Milan Marinović. Pri gostih je bil s sedmimi zadetki najuspšnejši Tilen Kodrin, po 6-krat sta zadelia Jan Jurečič in Draško Nenadić.

Škofjeločani bodo v naslednjem krogu gostili ekipo SVIŠa, Celjani pa odhajajo na gostovanje v Maribor.

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 4, Šibanc 5(2), Gartner 2, Dolenc, Jamnik 4(2), Jesenko M., Juričan, Bradeško, Mali, Pipp 1, Bergant 4, Jesenko A. 3, Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Dobaj, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(4)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 6, Malus 1, Kljun, Košec, Razgor 2(1), Cokan, Šarac, Nenadić 6, Pajntar, Accambrey 3(1), Ferlin, Kodrin 7, Horžen 3, Anic, Bećiri

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

Foto: FB/RD Urbanscape Loka

Komentarji