V enem od derbijev kroga boljša Izola

Rokometaši Izole so prizadejali drugi poraz Slovanu in s tem ponovno naredili prvenstvo v 1.B rokometni ligi zelo zanimivo. V domači dvorani so pred približno 350 gledalci bili boljši od Ljubljančanov z rezultatom 31:26.


Boljše so začeli gostje in že v 4. minuti povedli z 1:3, vendar so domači rokometaši Izole izenačili že v 7. minuti. Domači so še dva krat dovolili vodstvo gostov (v 15. minuti 6:7 in v 22. minuti 10:11). Pred koncem prvega polčasi so domači na krilih Poberaja, Brumna in Božiča naredili delni izid 3:0 in si 2 minuti pred koncem prvega polčasa prvič priigrali prednost dveh zadetkov (13:11), ki so jo uspeli ohraniti do konca prvega dela.

V začetku drugega dela so domači ponovno naredili delni izid 3:0 in v 36. minuti vodili že s solidnih 18:14. Rokometaši iz Ljubljane so se trudili rezultat znižati, kar jim je v 41. (19:17) in 47. minuti (22:20) delno uspelo, vendar so domači rokometaši, ki so jih dobro vzpodbujali navijači Ribari, v zadnjih 10. minutah svojo prednost počasi nadgrajevali ter 4 minute pred koncem povedli za +5. Prednost so uspeli zadržati do konca tekme in se na koncu veseli velike zmage z rezultatom 31:26.

Pri Izoli so imeli 8 strelcev, najboljši so bili Božič, Brumen in Poberaj, ki so zadeli po 6 zadetkov. Pri Slovanu pa sta Sankovič in Skušek (zadel je vseh 7 strelov iz 7m) zadela po 7-krat. Pri Slovanu pa je bilo 7 strelcev.

Zaradi poraza je Slovan padel na 2. mesto, saj  ga je prehitel Slovenj Gradec (zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki), Izola pa se je popolnoma približala vrhu in za točko zaostaja za prvim mestom. Očitno bo prvenstvo in boj za jesenskega prvaka še zelo zanimiv.

Rokometaše Izole v naslednjem krogu še ena domača tekma proti Pomurju, Slovan pa gosti Radeče.

RD Butan Plin Izola – RD LL Grosist Slovan 31:26 (14:12)
Športna dvorana Izola, gledalcev: 350, sodnika: Aljoša Žibert in Miran Teršek

RD Butan Plin Izola: Gregorič, Jurič 2, Poles, Božič 6, Beganovič 4, Zorič Stepančič 1, Alessio, Brumen 6, Redžič 1, Peharc, Poberaj 6, König, Nikolić, Čolić, Gašperšič 5, Husič
Trener: Fredi Radojkovič

RD LL Grosist Slovan: Jugovič, Grum 4, Jovičič S., Serdinšek Ekart 4, Budalič, Skušek 7, Lukan, Ponkvar, Gahan Caleb 1, Fidel 2, Furdi, Jovičič E., Hočevar, Sankovič 7, Atanasov 1
Trener: Aleš Repina

Izključitve: RD Butan Plin Izola 2 minuti, RD LL Grosist Slovan 6 minut

7metrovke: RD Butan Plin Izola 2/3, RD LL Grosist Slovan 7/7

Diskvalifikacije: RD Butan Plin Izola -, RD LL Grosist Slovan 1

 

Foto: Facebook stran RD Izola

Komentarji