Zadetek v zadnji minuti tekme prinesel zmago Dolanom

V osnovnošolski dvorani Stična je bila odigrana tekma 13.kroga 1.NLB lige med domačo ekipo SVIŠa in gosti iz Dola pri Hrastniku. V prvem medsebojnem srečanju so v Dolanki zaneslijivo zmagali domači rokometaši. Tudi tokrat smo lahko spremljali napet dvoboj novincev v ligi, ki pa je bil tudi tokrat uspešnejši za Dolane.


Tekmo so dobro odprli gostujoči rokometaši in že v uvodnih minutah povedli za dva zadetka. Po nekaj zapravljenih priložnostih Dolanov, se je Goričanom uspelo približati na izenačenje, 6.minuta, 2 : 2. Vendar pa so gostje nadaljevali svoj tempo igre in bili do konca polčasa vedno v rahli rezultatski prednosti. V drugi polovici prvega polčasa so nekoliko agresivneje v obrambi prijeli domači rokometaši in goste ponovno ujeli na izenačenje. V 23.minuti tekme smo videli tudi prvo vodstvo domače ekipe. Za 11 : 10 je zadel Luka Zafran. Ampak so Dolani nadaljevali svoj tempo igre in se na odmor odpravili s tremi zadetki prednosti, 11 : 14.

Tudi prva polovica drugega polčasa je bila na strani gostujoče ekipe. Svojo rezultatsko prednost so uspešno držali vse do 42.minute tekme, ko so Goričani ponovno izenačili. Od te minute naprej pa se je tekma nekoliko preveslila na domačo stran. V 49.minuti smo videli tudi vodstvo domače ekipe. Za 22 : 20 je zadel Simon Stopar. Vse do 59.minute tekme se je nadaljevala napeta igra gol za gol, v rahli rezultatski prednosti so bili domači rokometaši. Ob samem izteku tekmovalnega časa sta si zaradi neprimernega vedenja na igrišču rdeči karton prislužila Matej Košir in Kristian Bauerheim. Spremljali smo napet zaključek dvoboja v Stični kateri pa je bil tudi tokrat na strani gostov. Končni rezultat je bil 25 : 26.

Pri domačih sta bila s petimi zadetki najuspešnejša Luka Zafran in Simon Stopar. Pri gostih pa je bil 7-krat uspešen Klemen Brilej, 6-krat je zadel Gregor Klepej.

Rokometaši SVIŠa v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Škofjo Loko, Dolani pa bodo gostili ekipo Jeruzalem Ormoža.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Dol TKI Hrastnik 25 : 26 (11 : 14)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 4, Zafran 5(1), Fink 2, Grojzdek 2, Tekavčič, Hrovat, Stopar 5(1), Škorc, Košir Matej 1, Pirnat 1, Krabonja 9, Željko 1, Vencelj, Bučar, Košir Matic 2(2), Vidmar

Trener: Aleksnader Polak

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(6)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 7, Klepej 6(2), Ajdari 3, Grušovnik 1, Rkman, Bauerheim 3, Gospodarič, Hribšek 3, Cigler, Ramič 1, Ribič 1, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 1

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(3)

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji