Le prvi polčas ni bil dovolj za morebitno presenečenje

V velenjski Rdeči dvorani sta se pomerila večni rivala, RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. Po izenačenem prvem delu tekme so na koncu Celjani le pokazali iz kakšnega testa so in zasluženo slavili, 26 : 30.


Tekmo v Rdeči dvorani so odlično odprli domači rokometaši in že v 16.minuti povedli za štiri zadetke. Za 10 : 6 je zadel Vlado Matanović. Z minuto odmora je hitro oreagiral gostujoči strateg Tomaž Ocvirk. Domači rokometaši so svojo prednost uspešno držali do 27.minute tekme. Nato pa je nekaj nepotrebnih napak velenjske izbrane vrste povzročilo, da so gostje po delnem izzidu 0 : 4, polčas zaključiči z neodločenim izzidom, 12 : 12.

Drugi polčas je bil popolnoma na strani gostov. Že v samem začetku so si uspeli priigrati dva zadetka prednosti. Velenjčanom niso več pustili, da se jim približajo ter tekmo obrnili sebi v prid. Končni rezultat je bil 26 : 30.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Aleks Kavčič, po 5-krat sta zadela Nikola Špelić in Matic Verdinek. Pri gostih pa je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen William Accambray, 6-krat je zadel Josip Šarac.

Velenjčani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje k mariborskemu Braniku, Celjani pa bodo že v sredo gostili ekipo trebanjskega Trima.

 

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 26 : 30 (12 : 12)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 5, Matanović 4, Logar, Levc, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič, Banfro, Verdinek 5, Taletovič, Kavčič M. 2, Kavčič A. 6(2), Kete 2

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: /

7-metrovke: 2(3)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 3(1), Jurečič 1, Kljun, Rakita, Razgor 1(1), Ovniček 1, Marguč 2, Šarac 6, Nenadić, Pajntar, Accambray 7(1), Ferlin, Kodrin 4, Horžen, Anic 3, Bećiri 2

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(4)

Foto: FB/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji