Mariborčani v deželi suhe robe prekratki za dva zadetka

Odigrani so bili še preostali dvoboji 16.kroga 1.NLB državne lige. V ŠC Ribnica sta se pomerila domača ekipa Rika in gostje mariborskega Branika. Po burnih 60.minutah tekme je dvoboj pripadel domači ekipi, 26 : 24.


V ŠC Ribnica se je začel bolj izenačen dvoboj. Ekipi si nista uspeli priigrati več kot zadetek prednosti. Nato pa so Mariborčani nekoliko popustili in dopustili domači ekipi, da je po delnem izzidu 3 : 0, do 17.minute tekme, uspela povesti za pet zadetkov. Za 10 : 5 je zadel Riso Vujačić. Mariborska igra se je nekoliko ustavila. Z agresivno obrambo domače ekipe ter z odlično razpoloženim Nebojšo Bojićem, so do izteka polčasa gostje zadeli le še dvakrat. Ob polčasu je bil izzid 13 : 7.

Drugi polčas so v svojem ritmu nadaljevali Ribničani. Svojo priigrano prednost prvega so uspešno držali vse 57.minute tekme, ko so dopustili, da so se jim gostje približali na nevarna dva zadetka zaostanka, 24 : 22. Vendar pa Ribničani niso popustili. Majhno prednost so uspešno pripeljali do konca tekmovalnega časa. Končni rezultat je bil 26 : 24.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši David Kovačič, 6-krat je zadel Rok Setnikar. Pri Mariborčanih pa se lahko s prav tko sedmimi zadetki pohvali Julian Ernest Jerebie, 6-krat je zadel Nikola Ranevski.

Mariborčani bodo v naslednjem krogu gostili ekipo velenjskega Gorenja, Ribničani pa Urbanscape Loko.

 

RD Riko Ribnica : RK Maribor Branik 26 : 24 (13 : 7)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 1, Horvat 2, Vujačić 3, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 7, Pucelj 3(1), Tomšič, Nosan M., Setnikar 6(3), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 4(6)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Planinšek 2, Celminš 1, Marušič, Simonič, Jerenec, Velkavrh 4, Ranevski 6, Budja 1, Jerebie 7, Golik, Bogunović, Buneta 1, Štumpfl 2(2)

Trener: Marko Šibila

Izključitve: /

7-metrovke: 2(2)

Foto: FB/RK Maribor Branik

Komentarji