Leban: “Vse moje zadetke iz minule sezone bi nemudoma zamenjal za zmago”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško začenjajo svojo že 26. sezono v najelitnejšem evropskem tekmovanju. V prejšnji sezoni so se uspeli uvrstiti v izločilne boje, ki pa jih je nato odnesla epidemija koronavirusa. In slednja kroji tudi začetek nove sezone. Ta bo drugačen od ostalih, namreč potem, ko bi na uvodu v tekmovanje pričakovali polno dvorano Zlatorog, bo ta zaradi zdravstvenih razlogov ostala brez gledalcev, ki so vedno bili močan adut rumeno modrih. 


Nasprotniki, ki jih čakajo v skupini B so Barca, Telekom Veszprem, THW Kiel, HBC Nantes, HC Motor, PPD Zagreb in pa Aalborg Handbold, ki je tudi prvi nasprotnik, ki prihaja v Celje. Tu je gostoval že v pretekli sezoni, ko je srečno odnesel tesno zmago, tudi na tekmah z ostalimi nasprotniki pa dokazal, da gre za zelo dobro zasedbo, ki jo sestavljajo številni reprezentanti treh skandinavskih držav.

“Aalborg je odlična ekipa, ki se je pred novo sezono še okrepila in nadgradila dosedanji izjemno kakovosten igralski kader. Danska ekipa je na vseh igralnih položajih dobro zasedena. V minuli sezoni smo videli, da se lahko kosamo z njo, na sredini tekmi pa moramo igrati zbrano in disciplinirano ter se boriti kot levi,” je na včerajšnji novinarski konferenci dejal Ocvirk.

“Vzdušje v ekipi je zelo dobro, takšno kemijo premorejo le redke druge ekipe in to je tisto, kar nam daje dodatno moč. V tem trenutku je največji problem negotovost glede pandemije, a tovrstne težave imajo vse rokometne ekipe,” je uvodoma dejal krožni napadalec Vid Poteko.

“Danska ekipa je odlična pri strelih z razdalje. Na to se moramo dobro pripraviti, onemogočimo jo lahko le z agresivno obrambo na najvišji možni ravni,” je še dodal Poteko.

Igra slovenskih prvakov bo odvisna tudi od Patrika Lebana, ki je v minuli sezoni na obeh tekmah proti Aalborgu dosegel devet golov. “Vse moje zadetke iz minule sezone bi nemudoma zamenjal za zmago. Na uvodni tekmi moramo igrati podobno kot lani v tej dvorani, torej borbeno, zavzeto in osredotočeno, hkrati pa si ne smemo privoščiti velikih padcev v naši igri,” je dejal srednji zunanji igralec v celjski ekipi.

Komentarji