Ljubljančani dobesedno razbili Dolane

Pred začetkom 17. kroga 1. B DRL je tekma med drugo uvrščeno Ljubljano in četrto uvrščenim Dolom veljala za derbi kroga. V prvem delu so se v Dolu pri Hrastniku ekipi razšli z neodločenim izidom, kar je napovedovalo težko in trdo tekmo. Izkazalo se je, da so imeli domači Ljubljančani povsem druge načrte. Visoko so premagali Dolane in se tako utrdili na mestu, ki vodi v Ligo NLB.


Igralci Bojana Čotarja so svojo jezo po porazu na derbiju proti Slovanu stresli nad popolnoma nemočnimi Dolani. Že takoj na začetku srečanja so razblinili vse dvome o tem, kdo bo osvojil nov par točk. Že v 6. minuti tekme je bil trener Dolanov Jure Šterbucl primoran vzeti svojo prvo minuto odmora, saj so domačini povedli s 5:0. Dolski igralci so se sicer uspeli malce približati domači ekipi (17. minuta – 9:7), a so Ljubljančani ponovno stopili na plin in si do polčasa priigrali visokih 8 golov prednosti (19:11).

Na začetku drugega polčasa so se gostje ponovno malce približali (36. minuta – 21:15), a kaj več od tega jim ni uspelo. Pet minut pred koncem srečanja je prednost ljubljanskih rokometašev znašala že +12 (36:24), a so nato domači malo popustili in na koncu slavili s 36:26. 

Zmaga je Ljubljano še dodatno utrdila na 2. mestu lestvice. Prihajajoči vikend so Ljubljančani prosti (zaradi izstopa Radeč iz lige), nato pa sledi še ena zelo pomembna tekma v boju za Ligo NLB – na Galjevici gostujejo rokometaši SVIŠ-a. Dolani pa se bodo prihajajoči vikend pomerili doma s Škofljico. 

1 RD LL Grosist Slovan 28
2 MRK Ljubljana 23
3 ŠD Mokerc KIG 19
4 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
5 RK Dol TKI Hrastnik 17
6 RK Krško 16
7 RK Drava Ptuj 16
8 RD Rudar 14
9 RD Herz Šmartno 12
10 RK Brežice 11
11 RK Črnomelj 10
12 RK Grosuplje 9
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 8

FOTO: MRK LJUBLJANA

 

Komentarji