Ljubljančani na sosedskem derbiju do suverene zmage

V soboto sta se ob 19. uri pomerila le nekaj kilometrov oddaljeni ekipi – MRK Ljubljana in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Ne glede na stanje na lestvici so bili derbiji med tema ekipama vedno posebna tekma. Težko je bilo v naprej določiti favorita. Ljubljančani so tokrat vse dvome o zmagovalcu rešili z izjemno odigranim prvim polčasom.


Na začetku tekme so Ljubljančani dopustili hitra dva zadetka gostom, nato pa se v naslednjih 5 minutah njihova mreža ni zatresla niti enkrat. V 7. minuti je bil trener Škofljice Gregor Cvijič primoran vzeti svojo prvo minuto odmora, saj so domačini povedli s 6:2. A to ni zaustavilo naleta Ljubljančanov, ki so prvi polčas odigrali na res visokem nivoju. V 23. minuti so prvič povedli za 10 (19:9) in do konca polčasa ohranili visoko prednost – po 30. minutah je bil rezultat  20:11.

Drugi del igre so gostje iz Škofljice pričeli bolje in znižali zaostanek na -6 (23:17), a so nato Ljubljančani s tremi zaporednimi zadetki ponovno prišli do prednosti +9 (26:17). Do konca tekme smo spremljali izenačen obračun in kljub temu, da je ljubljanskim rokometašem uspelo povesti tudi že za 11, so tekmo na koncu zmagali z 38:29.

V prvem polčasu je zares blestel Uroš Milićević, ki je dosegel 8 od skupno 10 zadetkov. K zmagi ljubljanske ekipe pa sta zelo pripomogla tudi Herman Leskovar z 8 zadetki in Miha Kolmančič s 7. Pri Škofljici je bil najbolj učinkovit Matic Pangerc, ki je zadel šestkrat. 

Ljubljančani so tako na lestvici ohranili 4. mesto, medtem ko je Škofljica padla na zadnje mesto. 

V naslednjem krogu ljubljanska ekipa gostuje na Ptuju, Škofljica pa gosti Črnomelj.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 16
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 13
3 RK Dol TKI Hrastnik 11*
4 MRK Ljubljana 10
5 RK Krško 9
6 ŠD Mokerc KIG 8
7 RD Herz Šmartno 8
8 RK Črnomelj 7
9 RK Drava Ptuj 6
10 RD Rudar 6
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 4
13 RK Brežice 3
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 3

*tekma manj

Komentarji