Rokavec po porazu: “Potreben je čas, treba je biti potrpežljiv”

Mariborčani so po zmagi nad Izolo odigrali še drugo zaporedno tekmo v gosteh. Tokrat jim ni uspelo iztržiti enakega izkupička kot proti obalni ekipi. Dobova je bila po napeti končnici boljša s 25:24. 


“​Nikakor se ne uspemo rešiti pritiska, zaradi katerega smo znova slabo odprli tekmo. Nato smo se počasi vračali in se tudi uspeli vrniti, a nam je na koncu zmanjkalo moči za popoln preobrat oziroma za vsaj točko,” je po tekmi dejal trener Mariborčanov Davor Rokavec, ki se tudi zaveda, zakaj so tekmo v Dobovi izgubili. “Manjkajo nam izkušnje, manjka pa nam tudi samozavest, ki je v tako izenačenih tekmah pred polnimi tribunami odločilnega pomena. Naši mladi igralci se v teh razmerah še ne znajdejo najbolje in kažejo preveč strahu ter spoštovanja,” je dejal Rokavec.

Prvi mož stroke mariborske klopi pa se zaveda, da je za spremembe potreben čas. To se bo s časom popravilo, trenutno pa moramo trpeti, ker bomo le tako spreobrnili situacijo in postali boljši. Vsi v klubu moramo biti potrpežljivi in se iz napak učiti, samo s takšnimi tekmami, kot je bila ta danes, pa bomo ob trdem delu napredovali in postajali vse boljši. Dodal bi še, da izgledamo vedno bolje, a potrebujemo rezultat, ki nas bo psihološko dvignil in nam vlil samozavesti,” je optimistično zaključil Davor Rokavec.

10. KROG 1. LIGE NLB

RD BUTAN PLIN IZOLA – RK GORENJE VELENJE 27:37 (12:21)
več o tekmi TUKAJ

RK TRIMO TREBNJE – RD KOPER 30:27 (13 : 10)
več o tekmi TUKAJ

RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ 32:29 (11:14)
več o tekmi TUKAJ

RD URBANSCAPE LOKA : MRK KRKA 26:29 (13:15)
več o tekmi TUKAJ

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 18:31 (9:16)
več o tekmi TUKAJ

MRD DOBOVA : RK MARIBOR BRANIK 25:24 (13:11)
več o tekmi TUKAJ

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO:  RK MARIBOR BRANIK

Komentarji