Trebanjci uspešno preko Kopra

Deseti krog lige NLB sta danes v dvorani OŠ Trebnje nadaljevala Trimo in Koper. Trebanjci, ki kljub tesnem porazu v Velenju ostaja pri vrhu lestvice ter Koprčani, ki so na svoji zadnji tekmi presenetljivo izgubili proti ekipi Slovenj Gradca. Gostje iz Primorske so napovedovali boj na do zadnjega atoma moči.


Dinamičen začetek tekme, saj smo videli veliko sprememb v vodstvu. Zelo izenačena tekma, ki smo je spremljali od samega začetka. Tako tekmo smo lahko tudi pričakovali in ekipi nas vsaj na začetku nista razočarali. Šele v 17. minuti po zadetku Dina Hamidovića si je katera izmed ekip uspela priigrat dva gola prednosti in tako so Trebanjci povedli z 9:7.  A tudi od tu naprej se igra ni razvila le v eno smer. Spremljali smo igro gol za gol in do zadnjih trenutkov prvega polčasa je prednost gostiteljev znašala dva zadetka. Prav ob koncu polčasa pa je Hamidović zopet nekoliko uspel povišati prednost domače ekipe, ki je na odmor odšla s prednostjo treh golov (13:10).

Čeprav so rokometaši Trima hitro v drugem polčasu odšli na razliko štirih zadetkov (16:12), Koprčani niso dovolili, da bi ta prednost postala še večja. A Trebanjci se s tem niso strinjali in le nekaj napadov kasneje je ta prednost znašala pet golov (19:14), ko je bil uspešen Marko Kotar. Rokometaši Kopra pa so napovedi pred tekmo še enkrat več uresničili tudi na igrišču. V 49. minuti so po zadetku Tilna Sokoličaiz sedmih metrov prišli na le dva gola zaostanka (25:23). S tem so prisilili domačega trenerja Ivana Vajdla v minuto odmora. Vajdl je s svojo minuto odmora uspel pomiriti svoje varovance in tako gostom niso dovolili, da bi njihovo prednost resneje ogrozili. Stvar je bila drugačna in tako so domačini prednost povečevali in tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 30:27. Pri Trebanjcih je z 11 zadetki izstopal Dino Hamidović, za goste pa je 7 golov prispeval Tilen Sokolič.

Trebanjci bodo v naslednjem krogu gostovali pri Celjanih, tako nas v Zlatorogu čaka derbi 11. kroga, medtem ko, bodo Koprčani nove točke lovili na derbiju primorskih ekipi, saj v Bonifiki gostuje ekipa Izole.

TRIMO TREBNJE : KOPER  30:27 (13:10)
Hamidović 11, Didovič 5; Sokolič 7, Krečič 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji