Makuc obnovil poškodbo kolena, v letu 2019 ne bo več igral

V Celju po zmagi nad rivali iz Zagreba v sklopu EHF Lige prvakov vlada prava mala evforija. Celjani imajo lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje, pred tem pa jih vendarle še čakata dve tekmi skupinskega dela. Na njihovo žalost pa se bodo morali na teh znajti brez Domna Makuca.


Domen Makuc je v obračunu z Zagrebom utrpel poškodbo kolena, zaradi katere bo moral opraviti artroskopijo. Zaskrbljujoče je predvsem dejstvo, da se Makuc že drugič sooča s podobno poškodbo. Prvič je artroskopijo opravljal že konec sezone 2017/2018, koleno pa ga je odvrnilo tudi od letošnjega nastopa na kadetskem svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji.

19-letnik je tako že zaključil z letošnjo sezono kar v manjše težave postavlja tudi trenerja Tomaža Ocvirka, saj na položaju srednjega zunanjega obilico zamenjav nima. Poleg Patrika Lebana, lahko na tej poziciji igra tudi David Razgor. V štabu Celja Pivovarna Laško upajo, da se bo mladi Makuc na rokometna igrišča vrnil že spomladi, do takrat pa se bodo morali v domačem prvenstvu in v Ligi prvakov znajti brez njega.

FOTO: GREGA KATIC

Komentarji