Ljubomir Vranješ: “Igralci imajo srce drug za drugega”

Slovenci so drugi del tekmovanja začeli z zmago proti Islandiji (več o tekmi si lahko preberete TUKAJ). Zagotovo še korak bližje možnosti, da bi se uvrstili v polfinale. Morda, kar glavni obračun za polfinale bo v nedeljo proti izbrani vrsti Madžarske. Danes mogoče za odtenek slabša igra v obrambi, a je zato fantastični Dean Bombač razliko delal v napadu z razigravanjem soigralcev in pa tudi devetimi doseženimi zadetki. Poleg Bombača pa je ponovno odlično igro prikazal na tem prvenstvu izjemni Klemen Ferlin, ki se je tokrat ustavili pri petnajstih obrambah.


LJUBOMIR VRANJEŠ: “ZELO SEM ZADOVOLJEN Z EKIPNO PREDSTAVO”

“Jaz sem zelo zadovoljen z ekipno predstavo. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo vseh 60 minut. Vrnili so se v tekmo in pokazali pravi karakter, ampak tudi mi smo pokazali karakter, ko smo se vrnili v prvem polčasu. Videli ste kakšno srce imajo igralci drug za drugega. Res je fantastično in res sem zelo vesel zaradi tega ker je zdaj težko obdobje. Utrujeni so, počasi jim zmanjkuje goriva zato se moramo sedaj odpočiti,” je misli takoj po koncu tekem strnil selektor Ljubomir Vranješ.

Kako pa je selektor pospremil novo izjemno predstavo Deana Bombača?Dean Bombač je vedno dober ne samo proti skandinavskim ekipam. Mislim, da so igrali preveč ofenzivno za Bombača prepameten je za tako igro. Ampak imel je tri dni počitka, ostali so imela samo dva prosta dneva, tako da, to je dobra stvar.”

“Madžari imajo bolj kompaktno obrambo. Ampak imamo podoben način razmišljanja, tako da, bomo videli,” je za zaključek nekaj besed o naslednjim nasprotnik Slovenije namenil Vranješ.

JURE DOLENEC: “SEDAJ SO NA MENIJU MADŽARI”

Kako pomembna je bila ta zmaga za kapetana Jureta Dolenca?Zelo pomembna sploh, ker je bila proti direktnemu tekmecu za kvalifikacije za olimpijske igre. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. V obrambi smo sicer imeli nekaj slabih minut sploh v prvem polčasu vse ostalo pa je bilo na zelo visokem nivoju. Dean Bombač je maestralno vodil napad danes in nova zmaga je tukaj. Dosegli smo največ zadetkov na prvenstvu. Vedeli smo, da nam njihova obramba bolj ustreza kot mogoče obrambe proti katerim smo igrali v prejšnjih tekmah.Posledično pa mogoče danes nismo pokazali vsega kar znamo v obrambi, ampak seveda najlepše pri vsemu skupaj je, da vedno lahko najdemo še nekaj rezerve v igro. To pomeni, da lahko damo še več od sebe in sigurno smo zelo zadovoljni s tem kako poteka prvenstvo zaenkrat.” 

“Moramo se zavedati, da smo mogoče vseeno postali malo bolj izkušeni v tem. Imamo eno medaljo še en polfinale pri katerem nas je bilo tudi že kar nekaj zraven. Četrtfinale vsakič, ko se bil jaz na prvenstvu praktično, na olimpijadi smo bili 6. tako, da nekaj izkušenj smo si nabrali. Igramo tudi v vrhunskih klubih in mislim, da se zavedamo, da nismo naredili še nič. Je pa res, da če se rezultati malo preobrnejo nam pa že naslednja tekma lahko prinese tudi vse. Na prvenstvu se vse spreminja iz dneva v dan, tako da, moramo mi samo razmišljat o naslednjih tekmecih in sedaj so na meniju Madžari,” je za zaključek o veselju in razmišljanju fantov po tekmi še dodal Dolenec.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji