Maribor do zmage v gosteh pri Dobovi

RK Maribor Branik

Na zadnji tekmi 19. kroga državnega prvenstva sta se pomerili ekipi RK Dobova in RK Maribor Branik. Šlo je za dvoboj devete in desete ekipe na lestvici, ki sta imeli isto število osvojenih točk in odigranih tekem. Varovancem


Prvi gol na tekmi je dosegla domača ekipa za katero je v prvi minuti zadel Željko Šukić. Dve minuti kasneje so vodili že z 2 proti 0, a so gostje iz Maribora hitro izenačili. In prav tak prvi polčas smo gledali vse do sodnikovega piska. Izenačen in borben. Domačini so se minuto pred koncem polčasa odcepili za dva gola razlike, a je na drugi strani Filip Jerenec znižal na 12:11, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Izenačeno tekmo smo videli vse tja do 52. minute, ko smo prvič videli vodstvo za več kot dva gola. Zadel je Filip Jerenec, ki je Mariborčanom prinesel vodstvo s 15:18. A domačini se niso dali, saj so po golih Dragana, Šukića in Nešiča znižali na zadetek zaostanka. Do konca tekme so bile še tri minute in bolje so se znašli varovanci Luke Žvižeja. Še trikrat Jerenec in enkrat Veselinovič je bilo dovolj za pomembni dve točki v gosteh za ekipo Maribora.

RK Dobova : RK Maribor Branik – 19: 23 (12:11)

Komentarji