Železniki do zmage na derbiju začelja, nova zmaga za Mokerc

Pogledali si bomo še dve tekmi, ki sta bili odigrani v sklopu 20. kroga 1.B lige. Na derbiju spodnjega dela lestvico so rokometaši RD Alples Železniki premagali ekipo Črnomlja in se tako odlepili iz zadnjega mesta. Še drugi obračun, ki se ga bomo dotaknili je bil odigrani že v petek in sicer so rokometaši ŠD Mokerc Kig slavili na gostovanju pri RD Moškanjci Gorišnica. Ekipi MRK Krka in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak sta bili v tem krogu prosti.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK ČRNOMELJ  30:25 (14:11)
Kalan 9, Štremfelj in Strehar po 5; Medic 7, Jovanović 5

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so si do 10. minute priigrali prednost treh golov (3:6). Kasneje so se prebudili tudi domači, rezultat hitro izenačili na 6:6 ter kasneje tudi povedli s 7:6. Tekma se je razživela in kot smo pričakovali smo spremljali zelo izenačen obračun. Po nekaj izenačenih minutah in igri gol za gol je zaključek prvega dela igre pripadel domačinom. In prav v zadnjih minutah so si priigrali najvišjo prednost treh golov, kar je bila tudi razlika ob koncu polčasa (14:11). Domačini so z dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu  in v 35. minuti povedli že za pet golov (18:13). Gostje iz Črnomlja niso več našli pravega recepta kako se približati domačinom. Te so prednost počasi višali in v 48. minuti vodili že z osmimi goli naskoka (26:18). Tekma je bila tako že odločena. Do konca 60. minut so Črnomeljčani poraz nekoliko oblažili. Tekma se je končala z zmago domačih ob rezultatu 30:25.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠD MOKERC KIG  25:29 (12:19)
Hrupič in Šandor po 7; Tanko 7, Redek 5

Kot rečeno sta že v petek svojo tekmo odigrali ekipi RD Moškanjci-Gorišnica in ŠD Mokerc Kig. Tekmo so bolje odprli gostje, ki so v 12. minuti in vodstvu 4:8 domačega stratega Sinišo Radujkovića prisilili v minuto odmora. A tudi to ni pomagalo njegovim varovancem, saj so Ižanci počasi višali prednost. V 23. minuti so se tako zaustavili že pri prednosti devetih golov (7:16). Ižanci so do konca prvega polčasa malo popustili, kar so izkoristili domači in zaostanek znižali za dva gola ter na odmor odšli z zaostankom sedmih zadetkov (12:19). Do samega zaključka drugega polčasa se ni dogajalo nič pretresljivega. Gostje iz obrobja Ljubljane so držali prednost osmih golov vse do zadnjih minut, ko so domači zaostanek prepolovili. Za še manjši zaostanek morda celo izenačenje so se gostitelji prebudili prepozno. Tako so se zmage z rezultatom 25:29 veselili Ižanci.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji