Maribor in Ormož sta se razšla z remijem

Danes sta se v okviru 11. kroga NLB lige v Mariboru pomerila domači Maribor Branik in Jeruzalem Ormož. Spremljali smo zelo napeto in izenačeno tekmo, ki se je v dvorani Tabor končala brez zmagovalca.


Tekmo so bolje začeli Ormožani, ki so v 7. minuti povedli z rezultatom 4-2. Mariborčani so v 10. minuti rezultat po zadetku Domna Kneza izenačili na 5-5. Gostje so nato spet dosegli dva hitra zadetka in ponovno povedli z dvema zadetkoma prednosti. V 17. minuti so gostje po zadetku Nejca Krabonje povedli že s štirimi zadetki prednosti. To je bil očitno dovolj velik alarm za domačine, ki so se nato zbrali in se hitro približali na zadetek zaostanka. Prvi polčas se je končal z rezultatom 15-13 v korist Ormožanov.

V drugem delu so bolj odločno začeli domačini, ki so v 37. minuti po zadetku Jana Kovačeca povedli z 18-16. Gostujoči trener Saša Prapotnik je bil primoran vzeti minuto odmora, na katero so gostujoči igralci hitro odgovorili z zadetkom Martina Hebarja. V 40. minuti so domači po zadetku Izidora Budje povedli že s štirimi zadetki prednosti, kar je bila tudi največja prednost gostov iz Ormoža v prvem delu. Toda trdoživi gostje se niso dali in v 50. minuti po uspešno realizirani sedemmetrovki Bojana Čudiča spet povedli 25-24. Zadnje minute so nam prinesle izjemno razburljivo srečanje, spremljali pa smo igro gol za gol. Točko Ormoža pa je v 59. minuti rešil kdo drug kot izkušeni Bojan Čudič.

RK MARIBOR BRANIK : RK JERUZALEM ORMOŽ 30:30(13:15) Budja 7, Kovačec 6; Žuran 8, Hebar 7

FOTO: RK MARIBOR BRANIK

Komentarji