Sviš na pokalnem obračunu povozil Radgono

V torek zvečer sta se v 1/16 Pokala na parket kot prvi podali moštvi RK Arcont Radgona in RK Sviš Ivančna Gorica. Tekmo v Športni dvorani Radenci je prepričljivo dobil prvoligaški Sviš, ki je slavil z 20-42. Sviš ima z omenjenim tekmovanjem na splošno dobre izkušnje, saj so Dolenjci v sezoni 2013/2014 celo osvojili naslov pokalnih podprvakov. 


V tekmo so nekoliko prepričljivejše krenili gostje, ki so po treh minutah igre povedli z 1-3. V nadaljevanju polčasa so nekaj časa držali dva zadetka prednosti, nato pa so v 10. minuti rokometaši Radgone paravnali na 6-6. Minuto kasneje so z zadetkom Boštjana Sijanca tudi prvič povedli. (7-6). Veselje domačih pa žal ni trajalo dolgo, saj so se gostje iz Ivančne Gorice prebudili in nanizali delni rezultat 0-6 in povedli s 7-12. Domači so do izteka polčasa povsem popustili, Sviš pa je vztrajno nizal uspešne akcije. Tekma je bila tako praktično odločena že do polčasa, ko so gostje vodili z 10-22. 

Drugi polčas tako več ni imel pravega naboja, Sviš je vztrajno povečeval prednost in na koncu zmagal z velikansko razliko (+22). Prvi strelec Sviša je bil Timotej Knez z 9 goli, 7 golov je dosegel Denis Zavodnik, 6 pa Aljaž Kutnar. Najbolj strelsko razpoložen v vrstah Radgone je bil Matevž Žunič, ki je prispeval 7 zadetkov. 

 

Komentarji