Maribor z zmago do evropske jeseni

Rokometaši Maribora so včeraj z drugo tekmo na Ferskih otokih zaključili pester evropski vikend. Po tesnem porazu v petek so Mariborčani včeraj prikazali precej boljšo predstavo in se z zanesljivo zmago uvrstili v naslednji krog EHF Challenge pokala.


Prva tekma ne Ferskih otokih se ni končala po pričakovanjih Maribora. Slovenski klub ni imel veliko informacij o nasprotniku pred prvo tekmo. Trener Marko Šibila je odlično analiziral petkovo tekmo in pripravil svoje fante na nedeljsko, na kateri domačini niso imeli možnosti za ubranitev prednosti s prve tekme.

Mariborčani so že na začetku tekme odigrali povsem drugače kot na prvi tekmi. Motivacije v ekipi Maribora ni manjkalo, vsi na strani Vijoličastih pa so bili odločeni, da popravijo rezultat iz prve tekme in pridejo do hitre prednosti, ki bi omogočila mirnejše nadaljevanje tekme. Tako so Štajerci po prvi polovici prvega polčasa vodili že z 9 : 4, domačini so se s tremi zaporednimi goli vrnili, a so Mariborčani takoj odgovorili in prvi polčas dobili zanesljivo (17 : 10).

Na začetku drugega dela je bilo nekaj nezbranosti s strani Maribora, a se domačini zaradi odlične obrambe Maribora niso uspeli vrniti. Ob zadetku Jerebia v 40. minuti za 19 : 14 so domači rokometaši padli. Tekmo je s svojim golom v 43. minuti zapečatil Andraž Velkavrh, ki je iz protinapada zadel za 23 : 15, nato pa so Mariborčani prednost ohranili do konca tekme.

2. krog EHF Challenge Cup, 2. tekma:
H71 – RK Maribor Branik 24 : 31 (10 : 17)

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji