Mariborčani na krilih Lorgerja vzeli točke s Primorske

V Kopru je med domačim moštvom in Mariborom lep čas potekal nadvse zanimiv obračun, ki pa so ga po zaslugi razpoloženega mariborskega vratarja v drugem polčasu dobili gostje.


Dvoboj se je začel zelo izenačeno, ne eni ne drugi nasprotniku niso pustili, da si s serijo zadetkov zagotovi udobnejše vodstvo kontrolo nad ritmom srečanja. Za dva gola so prvi povedli Štajerci, ko je bilo po strelu Domna Kneza 4:6. Domači so hitro izenačili in nadaljeval se je scenarij ‘gol za gol’. Polčas so kljub stabilnem ravnovesju moči na eni in na drugi strani uspeli dobiti Mariborčani, ki so v drugi del nesli prednost enega zadetka (11:12).

V nadaljevanju se je razigral gostujoči vratar Gregor Lorger, kar so znali izkoristiti njegovi soigralci in po dveh zaporednih golih Simona Razgorja povedli na 12:15. Primorci niso dopustili popolne prevlade, a jim izenačenja dolgo ni uspelo zrežirati, saj jim je neverjetne preglavice še naprej povzročal Lorger. V zadnjih minutah je po dveh zaporednih golih Nejca Planinška postalo jasno, da bo zmago s Kopra odnesel Maribor (18:22). Gostitelji so za dober vtis semafor ‘popravili na 20:22, za kaj več pa je bilo prepozno.

 

Foto: Tomaž Primožič

Komentarji