Mariborčani z zmago iz Ljubljane

V športni dvorani Krim so se pred približno 100 gledalci merili rokometaši MRK Ljubljana in RK Branik Maribor. Ljubljansko-mariborski derbi vedno znova ponudi zanimivo rokometno predstavo, zadnji medsebojni obračun med tekmecema pa je 19. septembra dobil Maribor. Štajerci so bili uspešnejši tudi tokrat (29-34) in še poglobili krizo Ljubljančanov.


RK Branik Maribor je na Krimu hitro prevzel pobudo. Z zadetki Mitje Janca, Jureta Hendla in Tadeja Soka so Mariborčani povedli z 1-4. V  naslednjih minutah so svoje vodstvo še zviševali, veliko uganko za Ljubljančane pa je predstavljal vratar Denis Strašak, ki je ustavil kar nekaj ljubljanskih strelov. Po dobrih 20 minutah igre so tako gostje vodili s 6-13, ob polčasu pa je rezultat znašal 12-16 v korist Maribora, ki je nekaj prednosti v zadnjih minutah zapravil.

Tudi v drugem polčasu so bili Mariborčani boljši nasprotniki. Odločilno obdobje tekme se je zgodilo med 40. in 50. minuto, ko so rokometaši Branika dominirali v napadu in ušli kar na +9. To pa je že bila prednost, ki je MRK Ljubljana v sami končnici ni mogla stopiti. V zaključku obračuna so tako Ljubljančani s pomočjo zadetkov Marka Batagelja in Jureta Lukmana samo omilili končni poraz.

Najboljši strelec tekme je bil Miha Kolmančič z 8 goli. Za Branik sta jih največ dosegela Tadej Sok in Domen Knez, vsak po 7.

MRK Ljubljana : Branik Maribor 29 :34

Komentarji