Sviš s porazom iz Slovenj Gradca

Danes sta se v okviru 15. kroga v Slovenj Gradcu pomerila domači Slovenj Gradec 2011 in gostje iz RK Sviš Ivančna Gorica. Spremljali smo dokaj izenačeno tekmo, ki pa so jo na koncu z rezultatom 28-25 dobili domačini.


V začetnih minutah so bili v vodstvu gostje, po dveh zadetkih Marka Marojevića in Jana Bevca. Domači so nato tekmo hitro obrnili v svoj prid in povedli 4-2. Nato so odlično zaigrali gostje, po dveh zadetkih Marojevića pa so vodili z dvema zadetkoma prednosti. Tempo so stopnjevali in domačini niso imeli odgovora na njihovo igro. V 24 minuti so gostje vodili že s petimi zadetki prednosti. Domačini so kljub temu strnili vrste in v zaključku polčasa zaigrali bolje. Polčas se je končal z rezultatom 13-11 v korist Sviša.

Prvih 15. minut drugega dela je bilo izjemno izenačeno, domači so se povsem približali in spremljali smo igro gol za gol. Nato pa je sledil preobrat, domačini so zadevali kot za stavo, gostje pa niso imeli odgovora in hitro je prednost narasla na 4 zadetke prednosti. Domači so prednost brez večjih težav zadržali do konca in slavili z 28-25. Najbolj uspešen pri domačih je bil z 8 zadetki Rok Cvetko, pri gostih pa je 5 zadetkov dosegel Jan Bevec. Sviš v prihodnjem krogu gosti favorizirano ekipo Trima, Slovenj Gradec pa odhaja na gostovanje v Maribor.

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji