Marko Šibila ima težave s poškodbami, a igralce, ki jih bodo nadomestili

Mariborčani bodo v soboto ob 17. uri gostili Slovenj Gradec. Uvodno sobotno srečanje za Maribor ne bo lahko, kljub temu da igrajo proti zadnjeuvrščeni ekipi, saj so se pred nekaj dnevi vrnili iz gostovanja na Ferskih otokih.


“Za nami je vsekakor težko obdobje. Po dveh evropskih tekmah in potovanju smo potrebovali kakšen dan regeneracije, a smo hitro začeli z delom na polno. Vse skupaj smo dobro preživeli, v ekipi je dobro vzdušje, ujeli pa smo tudi dobro formo,” je razložil mariborski trener Marko Šibila, ki mu skrbi predstavlja tudi poškodba Danija Zugana. 

Derbi začelja lestvice bo eno izmed ekip prikoval na dno, drugo pa vrnil med žive – Maribor in Slovenj Gradec sta trenutno z enakim točkovnim izkupičkom na predzadnjem in zadnjem mestu.

“Zugan je poškodovan, a imamo v ekipi igralce, ki ga bodo skušali nadomestiti. Sobotno tekmo s Slovenj Gradcem nestrpno pričakujemo. Nasprotnika dobro poznamo in ga zelo spoštujemo. V dvorani Tabor ne nameravamo več prepuščati točk, zato se bomo do skrajnosti borili za zmago,« je odkrit boj za zmago napovedal strateg favorizirane ekipe. 

7. KROG 1. LIGE NLB

že odigrano, sreda, 16. 10. 2019
RD KOPER – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:26 (8:15) – VEČ O TEKMI TUKAJ

sobota, 19. 10. 2019
17.00 RK MARIBOR BRANIK – RK SLOVENJ GRADEC 2011
19.00 MRD DOBOVA – RD RIKO RIBNICA
19.00 RK GORENJE – RK JERUZALEM ORMOŽ
20.00 RD URBANSCAPE LOKA – RD BUTAN PLIN IZOLA
20.30 RK GORENJE VELENJE – RK JERUZALEM ORMOŽ

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 FOTO: RK MARIBOR BRANIK

Komentarji