Minimalen poraz Velenja v Grčiji

Rokometaši Gorenja Velenja so nocoj odigrali prvo polfinalno srečanje pokala EHF. Na drugi strani jim je stalo moštvo AEK Atene, srečanje pa je bilo odigrano v grški prestolnici. Velenjčani so zabeležili minimalni poraz z dvema goloma razlike in bodo tako v Velenju iskali možnosti za napredovanje. 


Velenjčani so bolje krenili v srečanje in si priborili začetno vodstvo z 0-1 in 1-2. Grki so nato dosegli serijo treh zaporednih zadetkov in povedli s 4:2. V nadaljevanju polčasa so Atenčani držali pobudo in držali prednost enega ali dveh zadetkov. V 20. minuti so zobe pokazali tudi gostje iz Slovenije. Najprej je izid na 11-10 znižal Aleks Kavčič, nato pa sta zadela še Domen Tajnik in David Miklavčič in Velenje je povedlo z 11-12. Rokometaši AEK-ja so odgovorili s svojo serijo in dosegli štiri zaporedne zadetke, ter tako povedli s 15-12. Do polčasa so Velenjčani zmanjšali razliko in rezultat po prvi polovici je znašal 16-14.

V drugi polčas so Velenjčani krenili z misijo, da zmanjšajo minimalni zaostanek. Gostitelje so po zadetku Miklavčiča povsem ujeli v 41. minuti in srečanje je bilo v tem trenutku povsem odprto. Moštvi sta bili nekaj časa izenačeni, nato pa je domača ekipa z zadetki Kederisa, Mylonasa in Pedersona prišla do prednosti s tremi goli razlike (28-25). Ta pobeg grškega moštva se je izkazal za odločilnega, saj Velenjčani zaostanka niso več uspeli izničiti. Kljub temi so uspeli ohraniti majhno razliko, saj končni izid, 31-29  in minimalna zmaga AEK-ja Velenju še dopuščata možnosti za napredovanje.

AEK ATENE : RK GORENJE VELENJE 31 : 29

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji