Mladi Slovenci jutri v boj za bronasto medaljo

Slovenski moški rokometni reprezentanci do 19 let je na včerajšnji polfinalni teki proti Hrvaški malo zmanjkalo do uvrstitve v veliki finale. Domačini so bili boljši z rezultatom 26:22.  A slovenski rokometaši imajo še vedno možnost, da si na tem evropskem prvenstvu priigrajo medaljo. Jutri ob 14:30 jih čaka dvoboj s Španci, ki so na drugem polfinalnem srečanju tesno z 31:30 izgubili proti izbrani vrsti Nemčije.


Dvoboj med Slovenijo in Španijo pa ne bo neznanka. Reprezentanci sta se namreč pomerili že v torek v drugem delu tekmovanja. Tekma se je takrat končala brez zmagovalca z rezultatom 37:37. Španci so takrat Slovencem preprečili, da bi se že krog pred koncem drugega dela uvrstili v polfinala. Reprezentanci pa jutri čaka najbolj pomembna tekma prvenstva. Tokrat bomo zmagovalca morali dobiti, saj bo tekma odločala o dobitniku bronaste medalje.

Na torkovi tekmi so bili sicer Slovenci boljši nasprotniki, a jim v zaključku ob kar treh igralcih manj ni uspelo ustaviti naleta Španije, ki so slovenske fante pokrivali čez celotno igrišče. A na jutrišnji tekmi za tretje mesto bo najverjetneje vse drugače. Ena tekma, ki odloča o vsem, popravnega izpita več ni. Skrivnosti med ekipa tako več ni. Telo je po dolgem prvenstvu zagotovo že utrujeno, a treba bo zbrati misli ter se pripraviti še na zadnjo tekmo tega prvenstva.

Tekma se začne ob 14:30, nekaj minut prej pa bomo na našem portalu objavili tudi članek s povezavo do neposrednega ogleda tekme V ŽIVO.

FOTO: EHF/kolektiff

Komentarji