Na rojstni dan do prve pogodbe pri Celju

RK Celje Pivovarna Laško je prav na njegov 18. rojstni dan, podpisal sodelovanje z desnim zunanjim igralcem, Tadejem Kljunom, ki bo v Celju ostal vsaj do leta 2023.
 
Tadej Kljun je v Celje Pivovarno Laško iz RD Jadrana prišel leta 2016, ko je najprej nastopal za kadetsko in mladinsko vrsto celjskega kluba. Za člane je prvič nastopil leta 2017, polnopravni član prve ekipe pa bo s podpisom prve pogodbe postal od sezone 2019/20 dalje. Pogodbo je sklenil na svoj 18. rojstni dan in kljub mladosti je za njim tudi že 31 nastopov v članskem moštvu, na katerih je dosegel 19 zadetkov. Letos mu je to uspelo tudi v ligi prvakov (3), s čimer je postal najmlajši igralec v tej sezoni lige prvakov, ki je dosegel zadetek. Tadej je član kadetske reprezentance, ki prav v teh dneh nastopa na turnirju v Bugojnu. Svojo prvo pogodbo s celjskim klubom je sklenil do izteka sezone 2022 / 2023, podpis pa je potrditev dobrega dela in napredka, ki ga je pokazal.
 

Osebni podatki:


  • Ime in priimek: Tadej Kljun
  • Rojstni datum: 18. 4. 2001
  • Kraj rojstva: Postojna
  • Višina/teža: 196 / 79
  • Igralno mesto: Desni zunanji
  • Dosedanji klubi: RD Jadran Hrpelje Kozina 

Tadej Kljun: “Vesel sem priložnosti, ki sem jo dobil s podpisom pogodbe s takšnim klubom kot je Celje Pivovarna Laško. Pričakovanja so gotovo velika. Trener Ocvirk me pozna še iz selekcije mladincev in vesel sem, da bom sedaj lahko sodeloval z njim tudi pri članih. Verjamem, da bom tudi tu prikazal vse tisto kar me odlikuje. Pripravljen sem se boriti ter pomagati ekipi po najboljših močeh, seveda pa me čaka še veliko učenja in pridobivanja izkušenj. Letos sem že zabil v ligi prvakov in upam seveda, da bom to število v prihodnje povečeval. Zavedam pa se, da nič ne gre preko noči, da se moram dokazovati in upam, da si z odličnimi predstavami v celjskem dresu, nekoč priborim tudi mesto v slovenski članski reprezentanci.«

Komentarji