Na Slovanu 11 novincev, cilj je 1. liga

Letošnja sezona 1. B lige bo izredno zanimiva. Ekipa RD LL Grosist Slovan pa definitivno resno cilja na preboj med slovensko elito. Imajo kar 11 novih igralcev. Ta vikend pa se bodo udeležili močnega Šilčevega memoriala.


ENAJST NOVINCEV, CILJ 1. LIGA

Kot prvo izmed številnih okrepitev so Ljubljančani predstavili Davida Svečka. Velenjčan, ki prihaja iz vrst Škofljice bo na Slovanu igral kot posojen igralec. Krožni napadalec je v prejšnji sezoni pri Škofljici na 26 tekmah zadel 44 golov.

Med vratnicami bosta Slovanu do prve lige pomagala Tilen Grudnik, otrok Velenja, ki pa je nazadnje igral pri RK Mokerc KIG, in pa Rok Selakovič, ki se po Nemčiji vrača v svoj matični klub.

Prav tako iz Škofljice prihaja povratnik v rdeč dres – Tim Topolovec, ki bo okrepil konkurenco Stašu Jovičiču na poziciji levega krila.

Peta okrepitev je Luka Savanović, ki se najbolje znajde na poziciji desnega zunanjega. Levičar je bil prejšnjo sezono iz Celja posojen v Radeče, sedaj bo pa pomagal Slovanu do uvrstitve v 1. ligo.

Ena izmed bolj odmevnih okrepitev je vsekakor Miha Kotar, ki prihaja iz Trima. 184 centimetrov visoki srednji bek bo skrbel za organizacijo napada.

Naslednji v  vrsti okrepitev je Luka Pernovšek, ki je svoje prve rokometne korake naredil pri svojih osmih letih v Sevnici. Pot ga je nato vodila v Celje in Trebnje, v lanski sezoni pa je nastopal za ekipo iz Brežic, za katero je na dveh tekmah, Slovanu zabil kar 13 zadetkov.

Iz mladinske vrste so Slovanovci potegnili 3 mlade upe ljubljanskega rokometa – Mark Lipovac (desni zunanji), Andrej Dragar (levi zunanji / krožni napadalec) in Luka Komar (vratar). 

Kot zadnja in predvsem najbolj odmevna okrepitev pa se ekipi pridružuje Matevž Čemas, ki ima v svojem življenjepisu tudi izjemne mednarodne in reprezentančne izkušnje. 196 centimetrov visoki levi zunanji igralec se po 6 letih vrača v domačo dvorano. V vmesnem času je igral v Avstriji, na Madžarskem in v Švici. Poleg nastopov v Ligi prvakov s Koprom je bil tudi član moške članske reprezentance Slovenije, za katero je nastopil na 12 tekmah in dosegel 57 zadetkov.

ŠILČEV MEMORIAL – ŽE 26. PO VRSTI

Na Šilčevem memorialu se bodo ta vikend pomerile ekipe, kjer je izvrstni slovenski trener Jože Šilc pustil svoj pečat – RD LL Grosist Slovan, RK Sevnica, RD Loka in RD Riko Ribnica. Poleg omenjenih ekip bosta na memorialu nastopali tudi RD Butan plin Izola in RK Zamet. Turnir bosta gostila Ribnica in Škofja Loka.

FOTO: Lin Gombač

SKOZI TEKME DO UIGRANOSTI

Rdeči iz Ljubljane so v pripravljalnem obdobju odigrali že pripravljalno tekmo proti evropskemu velikanu Motor Zaporožje, ki so jo sicer pričakovano izgubili z 21:32, prav tako pa so se pomerili z Grosupljem, katerega so premagali z 22:13.

V prvem krogu prvenstva, ki se prične v soboto, 14. septembra, bodo igralci Slovana gostovali v Radečah. Že v tretjem krogu, ki bo odigran predvidoma 28. septembra, pa jih čaka mestni derbi proti MRK Ljubljana

FOTO: Lin Gombač / RD LL Grosist Slovan

Komentarji