Najboljši igralec 6. kroga končnice za obstanek lige NLB

Prvi dve tekmi 6. kroga končnice za obstanek lige NLB sta bili odigrani v soboto, 4. maja. Obe tekmi sta se končali z izjemnim presenečenjem. Sviš je v domači dvorani gostil favorizirane Ormožane in kljub slabemu prvemu polčasu, uspel rezultat na koncu izenačiti in zasluženo osvojil prigarano točko. Dobova je na domačih tleh gostila Krko, ki je veljala za favorita. Rokometaši iz Dobove so presenetili tekmeca in z zasluženo visoko zmago naredili velik korak k obstanku v ligi. Zadnja tekma 6. kroga končnice za obstanek je bila odigrana minuli vikend. Trebnje je v domači dvorani zanesljivo slavilo proti Dolu in potrdilo prvo mesto na lestvici.


Na tekmi med Svišem in Ormožem je blestel domači vratar Nejc Vencelj. Mladi vratar, ki prihaja iz Trebnjega, je zbral 12 obramb in pomagal svoji ekipi k težko prigarani točki.

Na tekmi med Dobovo in Krko je konkurenco zasenčil Domen Novak. Slovenski reprezentant si je z odličnimi predstavami v dresu Dobove prigaral prestop k najuspešnejšemu slovenskemu klubu RK Celje Pivovarna Laško. Na tekmi s Krko je zadel kar 12-krat in bil z naskokom najboljši strelec tekme.

Zadnji kandidat za najboljšega igralca kroga prihaja iz vrst Trebnjega. To je 21-letni Tobias Cvetko, ki se v naslednji sezoni prav tako seli k Celju. Na tekmi z Dolom je mladi Celjan zabil 7 golov, izkazal pa se je tudi v obrambi.

Komentarji