Napet obračun med Dolom in Železniki pripadel domačinom

V 19. krogu 1.B državne rokometne lige so rokometaši Hrastnika doma pričakali goste iz Železnikov. Napet obračun je po zadnjem zvoku sirene z rezultatom 32-29 pripadel domačinom.


Obračun v Dvorani Dolanka se je začel zelo izenačeno, ekipi sta bili po uvodu v srečanje izenačeni na 4. Domačini so nato zabili dva zaporedna zadetka, rezultat pa je bil do 14. minute ponovno poravnan na 7. Do 21. minute so si gostje priigrali dva zadetka prednosti (10-12), domačini pa so še do konca polčasa uspeli rezultat obrniti na svojo stran. Ekipi sta na odmor odšli ob izidu 15-14.

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega – izredno izenačeno. Do 44. minute so domačini uspeli pobegniti na tri gole prednosti (22-19), dve minuti kasneje pa so ponovno vodili zgolj za zadetek (23-22). V zadnjih deset minut igre so rokometaši Dola stopili s prednostjo treh zadetkov, katero so do 52. minute povišali na +4 (28-24). Tekma se je končala z rezultatom 32-29.

V taboru domačinov se je pod 7 zadetkov podpisal Kristjan Simončič, pri gostih pa sta bila s po 6 goli najuspešnejša Jernej Štremfelj in Gaber Rakovec.

FOTO: RK Dol TKI Hrastnik Facebook

Komentarji