Nekdanji član Maribora na Madžarsko

32-letni bosanski reprezentant s hrvaškimi koreninami in nekdanji član Maribora, Marko Tarabochia se bo nemudoma pridružil madžarskemu prvoligaškemu klubu Dabas KK. Madžarski klub je na uvodni tekmi državnega prvenstva nekoliko presnetljivo z 24:20 premagal Eger.


Madžarski ligaški klub Dabas KK ima v prihodnosti cilj imeti ekipo z 90% domačih igralcev. Lani je Dabas osvojil 12. mesto v madžarskem državnem prvenstvu apetiti klub v novi sezoni pa so večji. Ekipa, ki sloni na domačih igralcih, je prvo tekmo prvenstva v sezoni 2021/2022 proti Egerju dobila. Po eni odigrani tekmi so poskrbeli za odmevno okrepitev. Klubu se bo priduržil izkušeni bosanski reprezentant Marko Tarabochia.

Marko Tarabochia se je rodil v Zagrebu in igral za hrvaško mladinsko reprezentanco. Od leta 2015 je del bosanske reprezentance, s katero je odigral 15 tekem in dosegel 32 golov.

32-letni igralec je svojo kariero začel v hrvaškem klubu RK Zagreb. Poleg tega je igral v slovenskem RK Maribor Branik, poljski KS Azoty-Pulawy in Orlen Wisla Plock, hrvaški MRK Sesvete, madžarski Csurgoi KK in v minuli sezoni v makedonskem RK Metalurg Skopje.

 

FOTO: Rukometni savez BiH Facebook

Komentarji