Norvežanke brez “praske” do finala s Francozinjami

Norvežanke so druge finalistke potem, ko so bile boljše od domačink Dank z 27-24. Videli smo lahko izjemno napeto tekmo, na koncu pa so bile Norvežanke spretnejše in se uvrstile v finale, tja pa prihajajo stoodstotne saj na tem prvenstvu niso izgubile niti točke


Danke so precej bolje odprle tekmo v katero so vstopile izjemno osredotočeno. Prvo občutnejše vodstvo so si priigrale v 16. minuti, ko je Katrine Heindahl zadela iz črte 6 metrov. Na drugi strani so Norvežanke dvakrat zadele iz 7-metrov, uspešna je bila Nora Mork. Danke se niso dale in igrale so odlično, v 26. minuti so prek Anne Mette Hansen povedle z 12-8. V 30. minuti smo videli 2 zadetka na strani Norvežank, zadeli sta Veronica Kristiansen in Camilla Herrem, za Danke pa Larke Pedersen in rezultat polčasa je bil 13-9 v prid Dank.

V drugem polčasu pa se je začela tista prepoznavna norveška igra, ki jih krasi že celotno prvenstvo. Začele so zadevati predvsem iz hitrih protinapadov in polprotinapadov. V 49. minuti so Norvežanke prešle v vodstvo 21-20 po zadetku Henny Reistad. Danke so psihološko padle in zadnjih 10. minut je pripadlo bolje fizično pripravljenim Norvežankam. S serijo 4-2 so v 55. minuti vodile že z 26-22. Jasno je bilo, da vodstva ne bodo izpustile iz rok in zmaga je bila zagotovljena. Končni rezultat tekme je bil 27-24 za Norvežanke.

Najbolj razpoložena v vrstah Norvežank je bila spet Nora Mork, ki je zadela 6-krat, 4 zadetke je dodala Kari Dale. Za Danke je Mia Rej dosegla 7 golov, po 3 pa Trine Ostergaard in Line Haugsted. Norvežanke se bodo v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 18:00 pomerile z Francozinjami, ki branijo naslov prvakinj.

REZULTAT 2. POLFINALNE TEKME:

Norveška : Danska 27:24(10:13)

FOTO: Anže Malovrh/Kolektiff

Komentarji