Norvežanke do 9., Švicarke do 11. mesta

Kot vselej smo zanimivo dogajanje spremljali tudi v spodnjem delu lestvice. V borbi za 9. mesto sta si naproti stala Norveška in Češka, za 11. mesto sta se udarili Švica in Slovaška. Po desetih dneh tekmovanja in po še kakšnem tednu priprav na prvenstvu dekleta sedaj čakajo zaslužene počitnice.


TEKMA ZA 9. MESTO

NORVEŠKA : ČEŠKA  33:27 (15:8)
Andersen M. 7; Cholevova 8

Po izenačenem začetku srečanja so si kot prve razliko dveh golov v 17. minuti priigrale Čehinje (4:6). Nato pa so sledile minute Norvežank, ki so izkoristile kar 8. minutni strelski post Čehinj. V tem času so Norvežanke izid najprej izenačile in kasneje tudi povedle. V zaključku so prednosti višale iz minute v minuto in imele najvišjo prav ob koncu prvih 30. minut. Ta je znašala sedem golov (15:8). Rokometašice Norveške so silovito krenile tudi v drugi polčas in v 34. minuti povedle že za deset golov (20:10). V nadaljevanju srečanje so Norvežanke malo popustile, a v nobenem trenutku ni bilo dvomov o zmagovalkah. Norvežanke so brez težav zabeležile novo zmago (33:27) in se tako razveselile končnega 9. mesta.

TEKMA ZA 11. MESTO

ŠVICA : SLOVAŠKA  33:28 (15:11)
Altherr 9; Lancz 8

Švicarke so si hitro priigrale prednost s 3:0 in hitro dale vedeti, da jih zanima zgolj zmaga. A svoje načrte na tej tekmi so imele tudi Slovakinje in tako v 10. minuti znižale zgolj še na gol zaostanke (5:4). In takšno igro smo spremljali skozi večji del prvega polčasa. Švicarke so naredila razlika, a so se Slovakinje vselej uspele približati. Ob koncu polčasa pa jim tega ni uspelo storiti in tako so Švicarke na odmore odšle s prednostjo štirih golov (15:11). Igralke Švice so odločno krenile tudi v drugi polčas in svojo prednost hitro povečala na sedem zadetkov (18:11). Prednost sedmih zadetkov so Švicarke držale skozi celoten drugi polčas. Rokometašice Slovaške, švicarskega vodstva nikoli niso resneje ogrozile. Tekma se je končala z rezultatom 33:28, Švicarke pa so s tem osvojile končno 11. mesto.

Končni vrstni red:

9. Norveška
10. Češka
11. Švica
12. Slovaška

FOTO: Maja Kezić

Komentarji