Nova okrepitev Celja – William Accambray

Cejska izbrana vrsta si je včeraj še dodatno okrepila svojo ekipo. Iz madžarskega Veszprema prihaja v Celje na posojo eno izmed najbolj odmevnih imen francoskega rokometa, William Accambray. Kluba sta se dogovorila, da bo Accambray lahko ostal v Celju do konca sezone, pravico do nastopa pa bo imel na vseh tekmah državnega prvenstva.


 Po zamenjavi trenerja so se Celjani sedaj okrepili še na levi zunanju poziciji. William Accambray se je rodil leta 1988 v Cannesu in izhaja iz športne družine. Oče, mama in sestra so sicer navdušeni nad atletiko, v tovrstnem športu so tudi osvojili kar nekaj omembe vrednih nazivov, predvsem v francoskih tekmovanjih. Mama in sestra sta bili prvakinji v metu diska in kopija, oče je bil francoski rekorder v metu kladiva, priložnost pa je imel nasopiti tudi na Olimpijskih igrah. Med atletske navudšence pa ne moremo šteti Wiliama in njegovega brata, slednji je svojo šprtno pot začel pri odbojki, bil je tudi član francoske odbojkarske reprezentance mlajših kategorij, nato pa je svojo ljubezen preusmeril v rugby. William pa se je navdušil nad rokometom.

Je levi zunanji igralec, ki je s Francijo osvojil prav vse kar se je osvojiti dalo. Pohvali se lahko z olimpijsko kolajno, 2012, s tremi naslovi svetovnih prvakov, 2011, 2015 in 2017, ter naslovom evrospkega prvaka, 2014.

V svoji karieri pa je deset sezon igral za francoski Montpellier, tri sezone za Paris Saint-Germain, v lanski sezoni pa je podpisal sodelovanje z madžarskim Veszpremom. S klubi je osvojil sedem naslovov državnih prvakov, osem pokalnih naslovo v Franciji in en pokalni naslov na Madžarskem. Leta 2011 je bil izbran tudi za najboljšega igralca francoskega prvenstva, kar trikrat pa je bil tudi uvrščen v idealno sedmerico francoskega prvenstva.

In kot pravi sam: “RK Celje Pivovarna Laško se mi je zdela odlična priložnost, saj gre za odličen klub in za zelo dobro ekipo. Je mlada in ambiciozna ekipa, ki si želi ohraniti naslov državnih prvakov in napredovati v ligi prvakov. Da to zmore je pokazala z zmago proti Flensburgu, ki je odlična ekipa, zato sem vesel, da bom postal del nje in se ji trudil pomagati uresničiti zastavljene cilje. Prav tako verjamem, da se bom tu vrnil na reprezentančni nivo, kar je tudi eden izmed osebnih ciljev, zato že komaj čakam, da se pridružim soigralcem.”

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: FB William Accambray

Komentarji