Novosti v 1. ligi NLB: Himna, protokol, zastave …

V NLB centru podjetništva je danes potekala tiskovna konferenca pred pričetkom 1. lige NLB. Sicer je prva tekma že bila odigrana, a vseeno je bila osrednja tema pričetek prvenstva in kratke napovedi trenerjev.


Letošnja sezona 1. lige NLB bo zelo izenačena. Nekatere ekipe, ki so bile lani že v 1. ligi so se izjemno pomladile (Krka, Koper), medtem ko sta se v ligo uvrstili ekipi, ki imata na tribuni osmega igralca (Slovenj Gradec, Izola).

V tej sezoni bo uveljavljenih nekaj novosti. Uvaja se protokol, kot je bil narejen na superpokalu. Pred začetkom tekme bodo na igrišče, kjer bodo zastave in stojalo z žogo, prišli igralci skupaj s sodniki. Sledila bo predstavitev igralcev in pa pozdrav ekip. V kratkem lahko pričakujemo tudi popolnoma novo himno 1. lige NLB. Potrebno pa je omeniti tudi nagrade, ki jih bo podelila RZS – ena izmed njih bo tudi fair-play nagrada (o vseh nagradah bo več znanega v prihodnje). 

V decembru bo RZS organizirala tudi ALL-STAR tekmo, kjer bodo sodelovali najboljši reprezentanti in igralci 1. lige NLB. Poleg tega pa bo liga NLB dobila tudi posebno podstran na uradni spletni strani RZS, kjer bo objavljen razpored tekmovanja, novice, napovedniki itd.

1. KROG LIGE NLB

že odigrano (sreda, 4. 9. 2019)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RD RIKO RIBNICA 33:36 (18:16)

petek, 6. 9. 2019
RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ (19.00)

sobota, 7. 9. 2019
RD BUTAN PLIN IZOLA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (18.00)
MRD DOBOVA – RD KOPER (19.00)
MRK KRKA – RK MARIBOR BRANIK (19.00)
RD URBANSCAPE LOKA – RK GORENJE VELENJE (20.00)

 

Komentarji