Obračun zadnjeuvrščenih moštev pripadel Braniku

V obračunu ekip iz samega dna lestvice 1. NLB lige sta se pomerili ekipi mariborskega Branika in Izole. Srečanje v mariborski dvorani Tabor je pripadlo domačim, 31-28.


Pobudo so po prvih desetih minutah prevzeli Primorci, ki so v 10. minuti povedli s 6-9. Mariborčani so se po nekaj slabih minutah vrnili v igro in polčas dobili z 18-16. Štajercem je veliko težav povzročal predvsem gostujoči vratar Luka Logar. Ta je v prvem polčasu zbral kar 9 obramb.

Rokometaši Branika so po zaslugi Nikole Ranevskega odlično otvorili drugi polčas. Ranevski je namreč dosegl tri zaporedne zadetke iz igre, v 45. minuti pa je zabil še iz sedemmetrovke (26-23). Ker so po tem golu domači ušli na tri gole prednosti je trener Primorcev Fredi Radojković vzel minuto odmora.

Na žalost Izolanov pa je bilo vodstvo treh ali dveh zadetkov dovolj, da so Maribirčani prednost uspeli zadržati do konca. Razigral se je tudi njihov vratar Martin Kocjančič in svojemu moštvu pomagal z nekaj ključnimi obrambami.

Tekma zadnjeuvrščenih ekip se je tako končala z 31-28 v korist Štajercev. Izolani po porazu proti neposrednemu tekmecu na lestvici ostajajo prikovani na zadnje mesto.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji