Ribnica izvekla remi v Škofji Loki

Malokdo bi si pred obračunom Loke in Ribnice drznil staviti, da bodo Škofjeločani lahko parirali drugouvrščeni Ribnici. Loka je z borbenostjo v domači dvorani namreč presenetljivo uspela izvleči remi (26-26).


Po pričakovanju so v tekmo agresivneje vstopili gostje. Ob razpoloženem vratarju Nebojši Bojiću so si do prvega odmora zagotovili prednost treh zadetkov (9-12).

A pravo igro preobratov smo začeli spremljati šele v drugem polčasu. Po nekaj obrambah domačega vratarja Jošta Juričana so Škofjeločani očitno dobili zagon. Minilo je deset minut drugega dela srečanja in po strelu iz sedmih metrov so gostitelji izenačili prek Aleksandra Atanasova. Rokometaši Loke pa se tu niso ustavili. V naslednjih desetih minutah je sledila njihova dominacija in zasluženo vodstvo s 23-18.

Kazalo je že na presenečenje, a Ribnica ni vrgla puške v koruzo. Po izključitvi Jana Setnikarja so začeli loviti priključek in prednost domačih se je začela topiti. Gledalci v dvorani Poden so spremljali napetih zadnjih 10 min, v 59. minuti pa je Uroš Knavs zaključil lov Ribnice in izid izenačil na 26. Kljub temu je imela Loka še priložnost za zmago, a na drugi strani ni zadel Žan Grojzdek.

Tekmovalni dan v 1. NLB ligi se je tako zaključil s prenesetljivim remijem v Škofji Loki.

FOTO: RD Urbanspace Loka

Komentarji