Slovenjgradčani presenetili Koprčane

Zadnja tekma 9. kroga 1. lige NLB je bila odigrana v Areni Bonifika. Rokometaši Kopra so gostili Slovenjgradčane. Rokometašem Slovenj Gradca je v prid govorila statistika, saj so dosedanji obe zmagi dosegli na gostovanjih tako, da so lahko tukaj iskali dodatno motivacijo.


Začetek tekme je minil v zelo izenačenem tempu, saj sta ekipi prvih 10. minuti igrali igro gol za gol. Prvi so si malo večjo prednost priigrali gostje, ki so s tremi zaporednimi povedli s prav toliko goli prednosti (6:9). Gostitelj pa se niso predali in so z delnim izidom 7:2 prišli nazaj v vodstvo (13:11). Pet minut do konca prvega polčasa so tudi Koprčani prvič na tekmi prišli tri zadetke prednosti (15:12). Korošcem je do konca polčasa zaostanek znižali in tako na odmor odšli le z golom zaostanka (16:15), kar je obetalo še zanimiv drugi polčas.

Tudi začetek drugega polčasa je minil v zelo izenačenem vzdušju. Zelo izenačeno nadaljevanje tekme. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti tako, da smo skozi drugi polčasa spremljali menjavanje v vodstvu vse do samega zaključka srečanja. V 56. minuti pri rezultatu 25:25 pa so gostje po treh golih najboljšega strelca lige Roka Cvetka zopet ušli na tri gole prednosti (25:28). Na koncu se je to izkazalo za odločilno prednost. Rokometaši Slovenj Gradca so si tako priigrali tretjo zmago in se tako odlepili od dna lestvice. Končni rezultat tekme je bil 27:30. Pri domačinih sta bila z 8 zadetki najučinkovitejša Rok Marić in Grega Krečič, pri gostih je gol manj dosegel Rok Cvetko.

Rokometaše Kopra v naslednjem krogu čaka težko gostovanje v Trebnjem. Slovenjgradčani pa bodo pred domačimi gledalci gostili državne prvake igralce Celja Pivovarne Laško.

KOPER : SLOVENJ GRADEC 2011  27:30 (16:15)
Marić in Krečič po 8; Cvetko 7, Glendža 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji