Odličen prvi polčas premalo za presenečenje Gorenja

Nocoj ob 18.45 so rokometaši Gorenja Velenja odigrali svojo prvo evropsko tekmo. Slovenski državni prvaki so se dobro upirali nemškemu Magdeburgu, ki velja za eno najboljših moštev na svetu. Nemci so bili na koncu boljši s 27-31.


Tekmo v velenjski Rdeči dvorani so bolje otvorili gostje. Hitro so povedli z 1-3 in 2-4, med strelci pa se je uvodoma hitro znašel tudi Marko Bezjak, ki brani barve Magdeburga. Sledil je preobrat Velenjčanov, ki jim je uspel po zaslugi mini serije. Tilen Sokolič je tako svoje moštvo popeljal na 5-4. Slovensko moštvo je bilo nekaj časa v prednosti, gostitelji pa nikoli niso pobegnili na več kot +3. V zaključku polčasa sta Piotr Chrapkowski in Christian O’Sullivan izid znižala na 14-13.

Takoj v začetku drugega polčasa so si rokometaši Gorenja privoščili črno seriji, ki je najverjetneje odločila srečanje. Timotej Grmšek in Emir Taletović sta Gorenje pripeljala do prednosti s 16-13, nato pa je sledil popoln mrk domačih. Magdeburg je to izkoristil in dosegel kar 6 zaporednih golov, ter povedel s 16-19. V nadaljevanju tekme so Nemci povedli tudi za +6 in čeprav je po treh zaporednih golih Velenja (25-27) še kazalo, da se domači lahko vrnejo v igro, pa so na koncu pretehtale izkušnje gostov, ki so v končnici vendarle prišli do precej suverene zmage.

Prvi strelec tekme je bil Matic Verdinek z 8 zadetki. V dresu Magdeburga jih je 6 prispeval Lukas Mertens.

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji